Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Študentska krvodajalska akcija letos v prilagojeni obliki

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 04. 10. 2021 / 19:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.10.2021 / 15:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Študentska krvodajalska akcija letos v prilagojeni obliki
Kri zdravega človeka lahko nekomu reši življenje. FOTO: Pexels.

Študentska krvodajalska akcija letos v prilagojeni obliki

Na pobudo Študentske organizacije Slovenije se je začela študentska krvodajalska akcija, ki bo tudi letos v prilagojeni obliki potekala cel oktober.

V Sloveniji vsak delovni dan potrebujemo od 300 do 350 krvodajalcev, da zadostimo potrebam zdravstva po krvi. 

Letos v prilagojeni obliki 

Organizatorji akcije sporočajo, da bo letos zaradi varnosti študentov krvodajalcev, zaradi zaščite zaposlenih in preprečevanja prenosa epidemija koronavirusa, jesenska krvodajalska akcija »Častim pol litra!« izvedena v prilagojeni obliki. 

Na odvzem krvi se bo potrebno predhodno telefonsko prijaviti. Po prijavi bo posameznik prejel sms vabilo, v katerem bo naprošen za povratni klic, da zdravstveno osebje preveri njegove pogoje (ustreznost) in da individualno uskladijo termin prihoda.

Študentska krvodajalska akcija je že tradicionalen projekt Študentske organizacije Slovenije (ŠOS). Študenti tako vsakoletno izvedejo dve tradicionalni krvodajalski akciji (spomladi in jeseni) pod sloganom »Častim pol litra!« Na ŠOS so veseli, da od začetka izvajanja projekta do danes število krvodajalcev konstantno narašča.

Kri bo mogoče na določene datume darovati v Ljubljani, Mariboru, Izoli, Lenartu, Trbovljah, Sevnici, Novi Gorici, Kopru in Kamniku, na akcijo pa vabita tudi Klub študentov šmarske regije in Obsotelja ter Klub študentov Dravinjske doline.


Kupi v trgovini

Tvoj šepet 2022
Za mladino
8,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh