Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti angel, varuh moj!

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 02. 10. 2014 / 10:08
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti angel, varuh moj!

Angeli varuhi niso spremljevalci le otrok, temveč tudi odraslih. Nanje se spomnimo kar dvakrat: 2. oktobra in na prvo nedeljo v septembru, ki jo imenujejo kar angelska nedelja.

Že od otroških let poznamo angele varuhe, prijazna bitja s krili, ki nas čuvajo in skrbijo, da ne skrenemo s prave poti. Angeli varuhi nas vodijo mimo nevarnosti in nas tolažijo, ko nas je strah. V otroških letih smo pred spanjem molili k svojemu angelu varuhu, da bi nas obvaroval vsega hudega ponoči in podnevi.

Angeli varuhi pa niso spremljevalci le otrok, temveč tudi odraslih. Nanje se spomnimo kar dvakrat: 2. oktobra in na prvo nedeljo v septembru, ki jo imenujemo kar angelska nedelja. Poseben dan pa je namenjen tudi nadangelom.

Češčenje angelov je prvi določil papež Gregor XIII. leta 1582 in je veljalo samo za škofijo Valencia. Iz Španije se je praznovanje angelov varuhov širilo v Francijo in nato naprej po Evropi. Leta 1608 ga je papež Pavel V. dovolil za vso rimskokatoliško Cerkev in izbral datum 2. oktober. Angelsko nedeljo pa je določil Petrov naslednik Klemen IX. leta 1667, kar se je uveljavilo, čeprav je papež Klemen X. praznik angelov varuhov leta 1670 ukazal za vso Cerkev 2. oktobra.

Fotografije: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh