Zapri
Iskanje

Svoboda govora za vse

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 09. 11. 2022 / 10:32
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.11.2022 / 09:46
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Svoboda govora za vse

Svoboda govora za vse
Manica Ferenc, vodja marketinga pri Družini in stalna kolumnistka rubrike Na prepihu. FOTO: Tatjana Splichal
Inavguracija novega predsednika Republike Slovenije oz. prevzem predsedniške funkcije bo na simbolen dan – 23. decembra, dan, ko smo pred 32 leti izglasovali samostojno državo. Takrat smo verjeli v svobodo, demokracijo, pravno državo, medijski pluralizem, svobodo govora in, ne nazadnje, pravico do veroizpovedi.

Marsikaj od tega smo začeli uresničevati, ni šlo vse po načrtih, pa smo se tolažili z dejstvom, da je država še mlada, da nam manjkajo izkušnje. Naivno smo mislili, da je marksistična revolucija končana. Žal ni, samo spremila je svoj pohod – iz totalitarizma je šla potuhnjeno na pohod po institucijah, šolah, univerzah …

Danes nam vlada Gibanje Svoboda, ki nam vse te vrednote hoče odvzeti.

Če kristjani še hočemo po tej deželi hoditi pokončno, biti polnopravni člani družbe – kar pomeni tudi enakopravnost pri zaposlovanju v državnih ustanovah, ne pa, da nas bodo zopet poskušali potisniti v zakristije –, moramo v nedeljo na volitve in izvoliti predsednika, ki nas ne bo preziral, imel za drugorazredne državljane, nam odrekal pravice do življenja po krščanskih vrednotah. Predsednika, ki ne bo pod krinko spoštovanja človekovih pravic teptal družinskih vrednot, poleg državne zastave izobešal še mavrične. Predsednika, ki bo imel pieteten odnos do žrtev komunistične revolucije, da tudi te ne bodo drugorazredna tema.

Že samo dejstvo, kdo podpira kandidatko za predsedniško funkcijo (Kučan, Türk, Janković, Gibanje Svoboda) in s kakšnimi besedami, stališči, je jasno, da to ni kandidatka, ki bi povezovala, spoštovala drugače misleče.

Če kristjani še hočemo po tej deželi hoditi pokončno, biti polnopravni člani družbe, moramo v nedeljo na volitve in izvoliti predsednika, ki nas ne bo preziral, imel za drugorazredne državljane, nam odrekal pravice do življenja po krščanskih vrednotah.

Na soočenjih sámo sebe postavlja kot moralno avtoriteto, pravno strokovnjakinjo, branilko človekovih pravic. Ob tem pa ne spoštuje parlamentarne demokracije, jo diskreditira. Po njenem mnenju je nedemokratičen vsak, ki je član parlamentarne stranke, sploh če je desna. Bizarno je, da protikandidatu, ki je bil izvoljen na volitvah, bil zunanji minister, očita, da je deloval kot politik. Pa saj drugače ne gre v strankarski demokraciji. Pri tem pa se sama podaja na volitve! Zanjo je demokratično, napredno samo tisto, kar se ujema z njenimi interesi. Večno sprenevedanje. V resnici njo in njene podpornike zanimata samo vpliv in denar. Ideologija jim pri tem pomaga. Spomnimo se soočenj v prvem krogu, takrat so ji še tekmeci z levice, »svobode« … očitali davčne oaze, podjetniške hobotnice – sedaj pa jo prav oni podpirajo kot edino izbiro!? V enem dnevu so spremenili mnenje.

Se bomo res znova pustili preslepiti? Verjemimo, da nas je dovolj, da izvolimo predsednika, ki nam bo omogočil življenje po naših vrednotah, ki bo dokazal, da je mogoče živeti v desni sredini. Ne podlegajmo propagandi in prirejenim anketam. V nedeljo pojdimo na volitve in obkrožimo kandidata, ki nas je sposoben voditi po poti demokracije in pravne države, kjer bo svoboda govora kategorija za vse, ne samo za skrajno leve, privilegirane.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close