Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tajfun na Filipinih poškodoval salezijanske ustanove

Za vas piše:
T. M.
Objava: 20. 12. 2021 / 14:42
Oznake: Cerkev, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2021 / 14:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tajfun na Filipinih poškodoval salezijanske ustanove
Opustošenje na Filipinih je neizmerno veliko. FOTO: Don Bosko Slovenija, Facebook

Tajfun na Filipinih poškodoval salezijanske ustanove

»Tajfun je na predvečer 16. decembra 2021 prizadel Filipine in naslednji dan okoli 17. ure po lokalnem času dosegel mesto Cebu. Tri ure so divjali vetrovni sunki, ki jih je spremljalo zmerno deževje. Tajfun se je po štirih urah umiril,« so zapisali na spletni strani Don Bosko Slovenija.

Celoten otok je bil zaradi silovitega neurja močno razdejan, število žrtev pa takrat še ni bilo znano. »Ko sem s kolesom obkrožil mesto, sem ugotovil, da je naša šola Don Bosco Technical College med najbolj prizadetimi salezijanskimi hišami,« sporoča salezijanec Keith Amodia, delegat za družbeno obveščanje salezijanske inšpektorije Južni Filipini. »Tudi mladinski center v Pasilu, ki se nahaja blizu obale, so prizadeli vetrovi in visoki valovi. Celotna stavba se je nagnila in če bo popustila, bodo salezijanci ostali brez strehe nad glavo, izpostavljeni roparskih napadom,« je v skrbeh dodal.

FOTO: Don Bosko Slovenija, Facebook

Veliko družin je izgubilo svoje domove 

Veliko družin je v silovitem tajfunu izgubilo svoje domove, zlasti tiste, ki so imeli kolibe zgrajene iz lahkih materialov. Nastopile so tudi težave s pitno vodo, saj je motena oskrba, zato skušajo oblasti dovažati prebivalcem vodo z gasilskimi cisternami.

FOTO: Don Bosko Slovenija, Facebook

»Te novice lahko posredujem, ker ima naša šola električni agregat, ki pa bo deloval le še do 20. ure, tako da bomo noč preživeli v temi,« nadaljuje Keith Amodia. »Direktni internet, ki ga uporabljamo za šolo na daljavo, tudi še deluje, a le, dokler bomo imeli elektriko. Prosim, molite za nas. Mnoge družine so zelo izpostavljene, brez vsega in se zgrinjajo na bencinske črpalke ter trgovine. Prebivalci so sicer trdoživi. Generacije so živele s tem podnebjem, le da so zdaj s podnebnimi spremembami neurja vedno močnejša,« zaključuje svoje poročilo don Amodia.


Besedilo v članku je povzeto po spletni strani Don Bosko Slovenija.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh