Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Teči« s Svetim pismom

Za vas piše:
Tanja Povšnar Vrečar
Objava: 11. 01. 2023 / 10:54
Oznake: Moja župnija
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.01.2023 / 11:01
»Teči« s Svetim pismom
FOTO: Shutterstock

»Teči« s Svetim pismom

»V začetku je Bog ustvaril nebo in zemljo.« S temi besedami se bo začel tudi letošnji Svetopisemski maraton, ki bo trajal od sobote, 21. januarja 2023, do četrtka, 26. januarja 2023, pod naslovom »Le pogum, vstani!« (Mr 10, 49).

Ali veste, da je mogoče v tednu dni prebrati celotno Sveto pismo in še malo. Ali veste, da se vsako leto zvrsti preko 1000 bralk in bralcev na tej edinstveni štafeti, kjer se bere tako podnevi kot ponoči? Da se dodatno po Sloveniji odvija 80 do 100 lokalnih mini maratonov? Ja, Božja beseda v Sloveniji že 15. leto zapored teče, prebuja, krepi, opogumlja.

Benjamin Siter, prvi organizator vseslovenskega maratona je mnenja, da je Sveto pismo prečudovita zgodba Božje ljubezni, ki nam bo dala pogum za življenje. Letošnji naslov »Le pogum, vstani!« nam pove, kje najdemo pravi pogum za življenje. Ljubljanski nadškof Stanislav Zore je v podpornem pismu zapisal, da je pomembno, da smo potopljeni v Božjo besedo, in da je treba vztrajati, dokler ne postane svetilka na naši poti. Osebno doživljanje Božje besede nas spreobrača in kaže smer življenja.

Pogumen naslov

Organizatorji letošnjega maratona smo geslo izbrali z mislijo, da nam Bog preko Svetega pisma sporoča...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh