Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Franc Klopčič: Tolažilna je zavest, da upanje ne osramoti

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 15. 03. 2023 / 09:35
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 20.03.2023 / 08:53
Franc Klopčič: Tolažilna je zavest, da upanje ne osramoti
Franc Klopčič. FOTO: Tatjana Splichal

Franc Klopčič: Tolažilna je zavest, da upanje ne osramoti

Duhovnik Franc Klopčič ob koncu zgodbe, ki se je začela s krivično obdolžitvijo in za več kot desetletje zaznamovala njegovo življenje.

V prejšnji številki Družine smo že poročali o koncu sodnega postopka, ki je bil v zadnjem desetletju večkrat na naslovnicah slovenskih medijev: duhovnik Franc Klopčič, nekdanji župnik v Preski pri Medvodah, je bil pravnomočno spoznan za nedolžnega ob očitkih, da naj bi zlorabil mladoletno osebo, mlajšo od 15 let. Višje sodišče v Ljubljani je namreč v sodnem postopku, polnem nenavadnega »nihanja« med dobro utemeljenimi oprostilnimi ter vsebinsko in postopkovno trhlimi obsodilnimi sodbami, kot neutemeljeno zavrnilo pritožbo državnega tožilstva zoper oprostilno sodbo, ki jo je prvostopenjsko sodišče sprejelo maja lani.

V sklepu sodbe višjega sodišča, ki je bila sprejeta v začetku letošnjega februarja, je tako zapisano: »Glede na vse obrazloženo pritožbeno sodišče zaključuje, da je sodišče prve stopnje pravilno in izčrpno ugotovilo dejansko stanje. Ob tem pa je zaznalo in podrobno obrazložilo pomisleke oziroma nejasnosti v zvezi s storitvijo kaznivega dejanja, na kate...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh