Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trije policisti na Hrvaško

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 16. 07. 2021 / 07:52
Oznake: Prosti čas
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.07.2021 / 08:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Trije policisti na Hrvaško
Pred odhodom na Hrvaško so se srečali z direktorjem Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Danijelom Lorbkom in Romanom Čohom iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije. FOTO: GPU

Trije policisti na Hrvaško

Na Hrvaškem bodo med 17. julijem in 18. avgustom svoje delo opravljali trije slovenski policisti, ki bodo v pomoč slovenskim turistom in hrvaškim policistom.

Slovenska policija bo tudi letos na Hrvaško poslala tri slovenske policiste, ki bodo na vrhuncu turistične sezone hrvaškim policistom pomagali pri postopkih s slovenskimi državljani. Policisti bodo delovali v Pulju ter otokih Krk in Pag, pravijo na Generalni policijski upravi. 

V uniformi, a brez orožja

Slovenski policisti bodo sodelovali pri policijskih dejavnostih, ki jih hrvaški policisti opravljajo v povezavi s slovenskimi državljani, predvsem pa bodo omogočali hitrejšo komunikacijo s slovenskimi turisti ter dajali predloge glede obravnavanja slovenskih državljanov. Pri svojem delu bodo nosili uniformo slovenske policije in ne bodo oboroženi, prav tako policisti ne bodo izvajali policijskih pooblastil in ukrepov, za katere so pristojni samo hrvaški policisti.

Na Hrvaško odhajajo:

  • Dominik Kosi iz Policijske postaje Gornja Radgona, PU Murska Sobota, ki bo delal na območju PU Istarska, na Policijski postaji Pulj;
  • Drago Butara iz Policijske postaje Krško, PU Novo mesto, ki bo delal na območju PU Primorsko - Goranska, na Policijski postaji Krk;
  • Marjan Premzl iz Policijske postaje Ptuj, PU Maribor, ki bo delal na območju PU Ličko-Senjska, na Policijski postaji Novalja.

Slovenski policisti na Hrvaško že 10 let

Tovrstno sodelovanje med hrvaško in slovensko policijo poteka od leta 2011 in se je izkazalo kot izjemno koristno. »Prednosti prisotnosti slovenski policistov v času turistične sezone so predvsem, da so morebitni policijski postopki s slovenskimi državljani krajši, česar so v prvi vrsti najbolj veseli slovenski in hrvaški turisti, saj so krajši postopki zanje tudi manj stresni. Zaradi poznavanja jezika je tudi komunikacija veliko lažja, kar poenostavlja policijske postopke s tujimi državljani,« pravijo na GPU in dodajajo, da policisti obenem izmenjujejo svoje operativno znanje, se drug od drugega učijo in tako soustvarjajo dobre prakse.


Nalaganje
Nazaj na vrh