Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ukrajinski škofje prosijo papeža za javno posvetitev Rusije Mariji

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 07. 03. 2022 / 13:20
Oznake: Cerkev, Škof, Vojna, Ukrajina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.03.2022 / 13:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ukrajinski škofje prosijo papeža za javno posvetitev Rusije Mariji
Posvetitev Mariji je oblika pobožnosti, v kateri se posameznike, skupine, cerkve, samostane, škofije ali narode posebej zaupa Jezusovi in ​​Marijini priprošnji ter njuni posebni zaščiti. FOTO: Tatjana Splichal

Ukrajinski škofje prosijo papeža za javno posvetitev Rusije Mariji

Ukrajinska rimskokatoliška škofovska konferenca je papeža Frančiška prosila, naj Rusijo in Ukrajino posveti Devici Mariji.

Škofje svetega očeta prosijo, naj »javno opravi dejanje posvetitve Ukrajine in Rusije Marijinemu presvetemu Brezmadežnemu srcu, kot ga je zahtevala Presveta Devica v Fatimi,« je zapisano v pismu, objavljenem na spletni strani škofovske konference.

Škofje s svojo prošnjo papežu posredujejo »nenehno in srčno prošnjo vseh ukrajinskih kristjanov«.

Škofje s svojo prošnjo papežu posredujejo »nenehno in srčno prošnjo vseh ukrajinskih kristjanov«, pišejo v pismu svetemu očetu, posvetitev Mariji pa so jim predlagali tudi tamkajšnji duhovniki in redovniki. Škofje se torej vidijo v vlogi nekakšnih »tiskovnih predstavnikov« svojega ljudstva, ki je trenutno v »neizmernih bolečinah, strašljivo mučeno«.

Ukrajinski škofje so na svoji spletni strani objavili tudi posodobljeno besedilo posvetitve Ukrajine Marijinemu Brezmadežnemu srcu in prosili vernike, naj ga vsak izgovarjajo v osebni molitvi in po vsakem bogoslužju.

Devica Marija je trem fatimskim pastirčkom naročila, naj posvetijo Rusijo njenemu Brezmadežnemu srcu, da bi preprečili strašljivo dogajanje po vsem svetu.

Posvetitev Mariji je oblika pobožnosti, v kateri se posameznike, skupine, cerkve, samostane, škofije ali narode posebej zaupa Jezusovi in Marijini priprošnji ter njuni posebni zaščiti. Posvetitev se pogosto opravi ob izjemnih okoliščinah. Posvetitev Rusije je del vsebine Marijinih prikazovanj iz Fatime leta 1917. Devica Marija je trem fatimskim pastirčkom naročila, naj posvetijo Rusijo njenemu Brezmadežnemu srcu, da bi preprečili strašljivo dogajanje po vsem svetu.

Janez Pavel II. je 25. marca 1984 posvetil svet Marijinemu Brezmadežnemu srcu in povabil vse škofe vesoljne Cerkve, tudi Pravoslavne, naj to posvetitev opravijo tudi v svojih krajevnih Cerkvah. Rusija pri tem ni bila izrecno omenjena.

Nalaganje
Nazaj na vrh