Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrl nekdanji minister Ingo Paš

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 08. 12. 2021 / 13:43
Oznake: Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.12.2021 / 13:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Umrl nekdanji minister Ingo Paš
Ingo Paš (14. januar 1941 - 7. december 2021). FOTO: Tamino Petelinšek/STA

Umrl nekdanji minister Ingo Paš

V 81. letu starosti je sinoči v UKC Ljubljana umrl Ingo Paš, v prvi vladi Republike Slovenije minister za turizem in gostinstvo.

Ingo Paš, s polnim imenom Ingo Falk Pasch Wallersberg, se je rodil 14. januarja 1941 v Berlinu. Bil je odvetnik, sodni tolmač, publicist ter ustanovitelj in dolgoletni predsednik Zbornice za razvoj slovenskega zasebnega varovanja, dejaven tudi na področju oblikovanja zakonodaje s tega področja.

Politično delovanje

Bil je eden od vodilnih članov Liberalne stranke (LS) pod vodstvom Vitomirja Grosa. V novejšem obdobju je kandidiral za ljubljanskega mestnega svetnika na listi SLS (2014) oziroma na skupni listi SLS in GOD (2018), a ni bil izvoljen.

Prav tako je v začetku marca leta 2018 sodeloval pri nastajanju koalicije Združena desnica, v katero sta se združili politični stranki Nova ljudska stranka Slovenije (NLS) Franca Kanglerja in Glas za otroke in družine (GOD) Aleša Primca.

Kritično o družbenem dogajanju

V zadnjem času se je na družbenem omrežju redno odzival na družbeno-politično dogajanje zlasti s kritičnimi zapisi do ostalin minulega režima. Kot otrok je namreč okušal komunistični režim, gotove smrti pa so ga rešili dobri ljudje in srečne okoliščine, o čemer je TUKAJ pričeval na Radiu Ognjišče.

Kupi v trgovini

Trije totalitarizmi: fašizem, nacizem, komunizem
Filozofija in esejistika
38,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh