Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrl župnijski upravitelj na Tišini

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 25. 07. 2021 / 08:58
Oznake: Duhovnik, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.07.2021 / 09:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Umrl župnijski upravitelj na Tišini
Stolnica sv. Nikolaja v Murski Soboti. FOTO: Tamino Petelinšek

Umrl župnijski upravitelj na Tišini

Iz soboške škofije so sporočili, da je v soboto zjutraj, 24. julija, v slovenjegraški bolnišnici, umrl Boštjan Čeh, župnijski upravitelj na Tišini. Pogreb pokojnega duhovnika bo danes.

Pokojnega bodo ob 11. uri pripeljali v župnijsko cerkev na Tišini, kjer bo ob 12. uri sveta maša. Po maši ga bodo prepeljali v župnijsko cerkev v Turnišče, kjer bo ležal od 14. ure. Ob petih popoldne bo tam pogrebna sveta maša in po maši pogrebni obred na pokopališču v Nedelici.

17 let župnijski upravitelj na Tišini

Boštjan Čeh, doma iz Nedelice v turniški župniji, je prejel duhovniško posvečenje leta 1999. Po novi maši v domači župniji Turnišče je bil dve leti kaplan v Št. Janžu na Dravskem polju, dve leti kaplan v Šentjurju pri Celju in eno leto tam župnijski upravitelj. Od leta 2004 je kot župnijski upravitelj služboval na Tišini. 

Od leta 2007 je bil Boštjan Čeh tudi član referata za diakonijo in je skrbel za gibanje Vera in luč. FOTO: Spletna stran Škofija Murska Sobota

»Zemeljsko življenje duhovnika Boštjana Čeha se je izteklo, naj se nadaljuje v večnosti«, so še zapisali na spletni strani Škofije Murska Sobota. 


Kupi v trgovini

Pod Mihaelovim varstvom
Monografije
50,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh