Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrla je mati Elvira, ustanoviteljica Skupnosti Cenacolo

Za vas piše:
M. P.
Objava: 03. 08. 2023 / 10:37
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.08.2023 / 13:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Umrla je mati Elvira, ustanoviteljica Skupnosti Cenacolo
Mati Elvira. FOTO: Bitno.net

Umrla je mati Elvira, ustanoviteljica Skupnosti Cenacolo

3. avgusta se je od zemeljskega življenja poslovila redovnica Rita Agnese Petrozzi, znana kot mati Elvira. Leta 1983 je zapustila samostan v Torinu in šla živet z mladimi z ulice v zapuščeni hiši na italijanskem podeželju v Saluzzu. Tako je nastala Skupnost Cenacolo, ki je nazaj na pravo pot pomagala stotinam mladih, dotaknila se je tudi Slovenije.

Skupnost Cenacolo je namenjena vsem, ki se počutijo izgubljene v tem svetu. Mladi so pri materi Elviri našli smisel in prav oni nadaljujejo njeno delo v 20 državah, v katerih imajo že 71 hiš, zlasti v Južni Ameriki. Skupnost Cenacolo je v juliju praznovala 40. obletnico delovanja s Festivalom življenja, ki se ga je udeležilo okrog tisoč ljudi. 

V tem videu je ob nagovoru matere Elvire iz maja 2023 prikazano življenje mladih v Skupnosti Cenacolo.

Ljubiti, ljubiti in samo ljubiti

Mati Elvira je odraščala v veliki in revni družini, kjer so jo naučili poskrbeti za ljudi okoli nje. Deležna pa je bila tudi velike Božje ljubezni, ki jo je delila med mlade. "Končno si prišel!" je rekla jeznim, razočaranim mladim, ki so se pojavili na njenih vratih. 

"Vsem predlagam sledeče. Zjutraj, takoj ko odpreš oči, reci samemu sebi: Drago moje življenje, sprejemam te, ljubim te, želim te živeti, želim biti srečen! Danes se želim darovati drugim, ne želim biti kot mrtva cunja!" je predlagala mati Elvira. 

Kot je zapisala v svoji knjigi Objem, si je v življenju želela le to, da bi čim bolj odprla svoje srce, čim močneje objela človeštvo in sprejela tiste, ki so izgubljeni in osamljeni. 

Knjiga Objem je izšla pri založbi Družina

"Življenja mnogih mladih, ki so se prepletla z mojim, so Bogu omogočili, da je človeštvu pokazal, da je ljubezen mogoča. Naš projekt je bil sila enostaven: ljubiti, ljubiti in samo ljubiti," je govorila mati Elvira.

Skupnost Cenacolo v Sloveniji

Skupnost Cenacolo se je močno razširila na Hrvaškem in v Bosni, eno hišo so odprli tudi v Sloveniji, in sicer v Škocjanu na Dolenjskem. Skozi 12-letno obdobje med letoma 2004 in 2016, ko so hišo zaprli, je v hiši bivalo več kot 100 fantov iz različnih evropskih držav. 

Kupi v trgovini

Objem
Pričevanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh