Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrla nekdanja (evropska) poslanka Patricija Šulin

Objava: 02. 11. 2021 / 12:53
Oznake: Politika
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.11.2021 / 13:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Umrla nekdanja (evropska) poslanka Patricija Šulin
Patricija Šulin je po hudi bolezni umrla malo pred dopolnjenim 56. letom starosti. FOTO: SDS

Umrla nekdanja (evropska) poslanka Patricija Šulin

Nekaj tednov pred dopolnjenim 56. letom starosti je – po poročanju spletne strani Nova24TV – po hudi bolezni umrla nekdanja evropska poslanka in državnozborska poslanka na listi SDS Patricija Šulin.

Njena politična pot se je začela leta 2006, ko se je včlanila v stranko SDS, leta 2009 je postala predsednica Ženskega odbora Goriške regijske koordinacije SDS, leto pozneje pa je prevzela vodenje Mestnega odbora SDS Nova Gorica.

Leta 2010 izvoljena za mestno svetnico

Na lokalnih volitvah leta 2010 je bila izvoljena za mestno svetnico v Novi Gorici, leto pozneje je stopila na čelo Goriške regijske koordinacije SDS, leta 2013 pa je postala članica izvršilnega odbora SDS za Goriško regijo.

V državnem zboru nadomestila Zvonka Černača

Februarja 2012 je namesto Zvonka Černača, ki je postal minister za infrastrukturo in prostor v drugi vladi Janeza Janše, postala nadomestna poslanka v državnem zboru, delovala je v odborih za finance in monetarno politiko, za gospodarstvo in za zdravstvo.

Med letoma 2014 in 2019 evropska poslanka

Na evropskih volitvah maja 2014 so jo volivci izvolili za evropsko poslanko, v evropskem parlamentu je bila podpredsednica odbora za proračun in nadomestna članica v odborih za nadzor proračuna in za transport in turizem.

Zadnje leto zaposlena na MO Nova Gorica

Funkcija poslanke evropskega parlamenta ji je prenehala leta 2019, naslednjih evropskih volitvah pa je prejela 9441 preferenčnih glasov (13. rezultat med vsemi). Od lani je bila na Mestni občini Nova Gorica zaposlena kot podsekretarka za organizacijsko-premoženjske zadeve.

Zagovornica krepitve vloge tradicionalne družine

Z možem Arturjem in sinom Fabrisom je dolga leta živela v Novi Gorici. Bila je, kot se je sama opisala na strankini spletni strani, velika ljubiteljica potovanj, sprehodov v naravi in glasbe, zlasti petja. V javnih nastopih si je prizadevala za krepitev vloge tradicionalne družine.

Predgovor v knjigi Pojdimo na Sveto Goro

V leta 2016 izdani knjigi »Pojdimo na Sveto Goro!« več avtorjev na čelu z Miroslavom Brumatom je Patricija Šulin napisala predgovor, v njem pa med drugim tudi: »Kljub velikim kulturnim in značajskim razlikam nas v združeni Evropi povezuje judovsko-krščanska kulturna in religiozna dediščina in grško-rimsko humanistično izročilo.«

Lep poklon Sveti Gori in vernikom

O tem, zakaj je pristala na sodelovanje pri nastajanju knjige o Sveti Gori, pa je tedaj še evropska poslanka dejala: »Ker menim, da je Sveta Gora ena od najlepših romarskih poti, zato si zasluži, da ohranimo spomin nanjo. In knjiga je lep poklon tako Sveti Gori kot tudi vernikom.«

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh