Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Ivančni Gorici počastili relikvije sv. Bakhite

Za vas piše:
M. P.
Objava: 08. 02. 2023 / 17:43
Oznake: Svetniki
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.02.2023 / 18:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Ivančni Gorici počastili relikvije sv. Bakhite
P. Nikolaj Aracki na praznik sv. Jožefine Bakhite v župnijski cerkvi v Ivančni Gorici. FOTO: arhiv župnije Ivančna Gorica

V Ivančni Gorici počastili relikvije sv. Bakhite

V župnijski cerkvi sv. Jožefa v Ivančni Gorici so slovesno počastili relikvije sv. Jožefine Bakhite, ki goduje 8. februarja. Molili so pred Najsvetejšim za odpuščanje in mir. Slovesnost je vodil cistercijan p. Nikolaj Aracki.

Ob začetku slovesne svete maše je tamkajšnji župnik Jurij Zadnik spomnil na papeževe besede v Južnem Sudanu, da je sv. Jožefina Bakhita spremenila trepljeno trpljenje v upanje. Upanje naj bo kot seme, ki obrodi sad. Zadnik je povabil vse zbrane, naj obudijo upanje. "Bakhita nas uči, kako sprejeti križ in kako nikoli ne obupati."

Cistercijah p. Nikolaj Aracki je v homiliji spregovoril o tem, da moramo postajati vedno bolj podobni Bogu. Kot je sv. Jožefina Bakhita, hči sudanske Afrike, kjer je Ignacij Knoblehar dvajset let preden so jo prodali v suženjstvo, sledila evangeliju. Nagovarja ga njen zgled krščanskega usmiljenja in zaupanja v Božjo previdnost kljub njenemu hudemu trpljenju. 

Oglejte si fotografije iz župnijske cerkve v Ivančni Gorici v spodnji fotogaleriji (s klikom desno).


Kupi v trgovini

birma
Zgodbe o svetnikih
Za mladino
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh