Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V jaslicah na Brezjah združili tradicijo in sodobne pristope

Za vas piše:
A. E. F.
Objava: 29. 12. 2021 / 16:14
Oznake: Božič
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.12.2021 / 16:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
V jaslicah na Brezjah združili tradicijo in sodobne pristope
FOTO: Spletna stran Marija Pomagaj Brezje

V jaslicah na Brezjah združili tradicijo in sodobne pristope

V baziliki Marije Pomagaj smo v letošnjih jaslicah združili tradicijo z moderno tehnologijo.

V apostolskem pismu O pomenu in vrednosti jaslic je papež Frančišek med drugim zapisal: »Pri jaslicah gre v resnici za ustvarjalno domišljijo, ki uporabi zelo različne snovi, da bi oživila majhne mojstrovine lepote.«

Združili tradicijo z moderno tehnologijo

Bistvo jaslic, Sveta Družina, je predstavljeno z lesenimi figurami, prizor Oznanjenja Mariji pa smo nadgradili z modernimi tehnikami animacije. S hologramsko opremo smo prikazali, kako je angel Gabriel oznanil Mariji, da bo čudežno rodila sina Jezusa. Kajti, kot pravi papež Frančišek, namen te domišljije (v jaslicah) je izraziti, da v novem svetu, ki ga je vzpostavil Jezus, prostor za vse, kar je človeško in za vse ustvarjenine.

FOTO: Spletna stran Marija Pomagaj Brezje

S podjetjem CtrlArt smo za letošnji Božič nadgradili lansko animacijo Oznanjenje Mariji s tehnikami animacije, renderiranjem, osvetljenjem, kreiranjem atmosfere, modeliranjem angela Gabriela in Device Marije. S hologramsko opremo smo prikazali kako je angel Gabriel oznanil Mariji, da bo čudežno rodila sina Jezusa. Pozicijo holograma smo namestili ob oltarju pri jaslicah, saj je to del pripovedi o Jezusovem rojstvu.

Lepo povabljeni k ogledu.


Nalaganje
Nazaj na vrh