Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Luksemburgu o sinodi, odprtosti in medijih

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 07. 09. 2023 / 13:23
Oznake: Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.09.2023 / 13:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Luksemburgu o sinodi, odprtosti in medijih
FOTO: Spletna stran SŠK

V Luksemburgu o sinodi, odprtosti in medijih

Med 3. in 5. septembrom je v Luksemburgu potekalo letno srečanje z nemško govorečimi škofi in delegati za medije. Slovensko škofovsko konferenco je zastopala s. Romana Kocjančič.

»Sinoda potrebuje varen prostor zaupanja za svobodo misli in poslušanja Duha brez zunanjih svetovalcev«, je na srečanju z nemško govorečimi škofi za medije in delegati v ponedeljek v Luksemburgu dejal kardinal Jean-Claude Hollerich.

Kardinal zadovoljen z dosedanjim delom

»Sinodalna zasedanja bodo zaprta za novinarje«, je zbranim udeležencem zatrdil kardinal Hollerih, ki je tudi poročevalec sinode. »Vsak dan pa bo novinarjem predstavljeno delo 420 udeležencev sinode preko službe za komunikacijo«. Z dosedanjim delom sinode, ki se je začela pred dvema letoma in se bo končala prihodnje leto, je kardinal zadovoljen, je v sporočilu za Slovensko škofovsko konferenco (SŠK) zapisala s. Romana Kocjančič.

Kristus ni nikogar izključil

»Cilj sinode je sinodalnost Cerkve, da hodimo skupaj po poti, posvečeni in laiki. Razlike in napetosti vodijo le k rodovitnosti v Cerkvi«, je zatrdil kardinal. »Seveda se ob poslušanju odpirajo vprašanja o duhovništvu in klerikalizmu. Kako lahko v Cerkvi razvijemo tako togost glede moralnih vprašanj? Kristus ni nikogar izključil. Tudi mladi zahtevajo nediskriminacijo kot najvišjo zapoved. Drža Cerkve mora biti drža Kristusa, ki je z odprtostjo sprejel vsakogar«, je zbranim dejal kardinal Hollerich.

Za večjo prisotnost v medijih

Srečanje s kardinalom je predstavljal vrh dvodnevnih pogovorov nemško govorečih škofov in delegatov škofovskih konferenc za medije v Luksemburgu. Predstavniki iz Nemčije, Litve, Avstrije, Luksemburga in Slovenije so predstavili delo katoliških medijev v svoji državi ter ocenili navzočnost Cerkve v njih. Zaradi raznolikosti je zbudilo veliko zanimanja, predvsem pa spodbudilo z novimi idejami k večji in kakovostnejši prisotnosti v medijih. Posebej so se seznanili z mediji in Cerkvijo v Luksemburgu, je še zapisala s. Romana Kocjančič.

Nalaganje
Nazaj na vrh