Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V soboto se bodo na Brezjah srečale družine ljubljanske nadškofije

Za vas piše:
K. K. Č.
Objava: 17. 04. 2024 / 05:00
Oznake: Dogodek, Mladi, Starši
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.04.2024 / 08:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
V soboto se bodo na Brezjah srečale družine ljubljanske nadškofije
Mašo za družine bo daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore. FOTO: p. Ivan Rampre

V soboto se bodo na Brezjah srečale družine ljubljanske nadškofije

V soboto, 20. aprila, se bodo na Brezjah zbrale družine iz ljubljanske nadškofije. Poleg skupnega dela bo tudi poseben program za starše, najstnike in otroke. Srečanje bodo zaključili s sveto mašo ob 16. uri, ki jo bo daroval nadškof Stanislav Zore.

Srečanje se bo ob 14. uri začelo s pesmijo in molitvijo. Starši bodo nato v cerkvi poslušali nagovor Aleša Čerina na temo vzgoje otrok in mladine. Sestra Ana Šuštar in Bernard Rožman, župnik z Brda pri Lukovici, bosta najstnikom spregovorila o svoji poti poklicanosti, za otroke do 10 let pa imajo skavti pripravljeno delavnico in aktivnost na prostem. Ob zaključku srečanja bo nadškof Stanislav Zore daroval sveto mašo.

Spodbuda v veri in družinskem življenju

Urad za družino ljubljanske nadškofije po več kot 10 letih ponovno organizira srečanje družin, tokrat na temo »Vzemi Boga zares!«. Luka Mavrič, vodja urada za družine, nam je povedal, da je glavni namen srečanja, da se opogumimo v naši veri in družinskem življenju. »Tako srečanje se mi zdi dobro in potrebno,« je poudaril. »Lahko nas opogumi in da spodbudo, da nas ni tako malo, ki želimo živeti vero v današnjem svetu in času. Dragoceno je, kadar lahko skupaj z drugimi molimo, pojemo in se veselimo tega, da verujemo v Boga očeta.«

»Vzemi Boga zares!«

Tema srečanja »Vzemi Boga zares!« daje spodbudo oziroma preverja, ali mi sami Boga jemljemo resno. »Velikokrat tudi verni kristjani živimo na način, da ne jemljemo Boga zares,« je razložil Mavrič. »Delamo načrte, ne da bi se vprašali, kaj Bog od nas želi v tem trenutku in se sami borimo za nekaj, namesto da bi se naslonili Nanj.« 


Program srečanja bo zelo pester.

Kako vzgajati mlade vernike?

Poleg skupnega dela bo poseben program namenjen staršem. Aleš Čerin bo govoril o tem, kako vzgajati otroke v veri. Naslonil se bo na zgodbo preroka Daniela, ki je živel v času, ki spominja na današnji čas – v času, ko je bila vera potisnjena v zasebnost in včasih celo nezaželena. Prerok Daniel je kljub vsemu ostal zvest Bogu, svojim vrednotam in sebi, kar je pritegnilo mladeniče okrog njega, da so tudi oni postali močni pričevalci za Boga. Čerin bo staršem skušal dogovoriti na vprašanje, kako vzgajati mlade Daniele, ki bodo kljub nenaklonjenemu času ostali zvesti Bogu in temu, kar verujejo, ter to kazali tudi s svojim življenjem.

Pričevanje za najstnike in aktivnost za otroke

Najstnikom bosta svojo življenjsko pot predstavila frančiškanka Marijina misijonarka s. Ana Šuštar in mladi duhovnik Bernard Rožman. Pogovor z njima bo vodil Tadej Uršič, pogovarjali pa se bodo o tem, kako se je njuno življenje zasukalo na glavo, ko sta začela Boga jemati zares.

Za otroke do 10 let pa skavti pripravljajo delavnico in aktivnost na prostem.

Nalaganje
Nazaj na vrh