Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Svetu krščanskih cerkva v Sloveniji pozivajo k cepljenju

Za vas piše:
M. M.
Objava: 16. 12. 2021 / 14:03
Oznake: Družba, Koronavirus
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.12.2021 / 14:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Svetu krščanskih cerkva v Sloveniji pozivajo k cepljenju
FOTO: Tatjana Splichal

V Svetu krščanskih cerkva v Sloveniji pozivajo k cepljenju

Svet krščanskih cerkva v Sloveniji v luči visoke rasti števila okuženih in obolelih z novim koronavirusom v Sloveniji, drugi delih Evrope in sveta vernike in ljudi dobre volje poziva k cepljenju in upoštevanju navodil zdravstvene stroke.

V skupni izjavi, pod katero so se podpisali predstavniki Katoliške, Evangeličanske in Evangelijske binkoštne cerkve, ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore, škof Leon Novak in pastor Daniel Grabar, poudarjajo, naj se ljudje cepijo in na ta način pomagajo ustaviti širjenje virusa.

Minljivost življenja postalo del vsakdana

Kot so zapisali, ranljivost življenja in družbe v teh dneh občutimo na še posebej boleč način, navaja STA. Zavedanje o minljivosti človeškega življenja je postalo del našega vsakdana. Opozorili so, da so bolnišnice polne prek razpoložljivih zmogljivosti, zdravstveno osebje pa je na robu svojih moči.

Ljubezen do bližnjega

V skupni izjavi spodbujajo verujoče in neverujoče, da se cepijo in s tem pomagajo ustaviti širjenje virusa, kar bi pomenilo vzpostavitev normalnih razmer v zdravstvenem sistemu in družbi. Ob tem so spomnili na načela človekoljubja in krščanske ljubezni do bližnjega. »Kot kristjani imamo od Boga dano odgovornost in zapoved, da smo solidarni drug z drugim in da ljubimo sočloveka.«

»Storiti vse, kar je v naši moči«

»Čeprav spoštujemo voljo vsakega posameznika in njegove svoboščine, pa nas na drugi strani solidarnost do družbe in najranljivejših skupin zavezuje, da storimo vse, kar je v naši moči, da ustavimo pandemijo,« so še zapisali v skupni izjavi.


Nalaganje
Nazaj na vrh