Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V torek virtualno srečanje Bidna in Putina

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 04. 12. 2021 / 18:55
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.12.2021 / 19:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
V torek virtualno srečanje Bidna in Putina
Ameriški in ruski predsednik sta se prvič sestala junija v Ženevi FOTO: Xinhua/STA

V torek virtualno srečanje Bidna in Putina

Ruski predsednik Vladimir Putin in njegov ameriški kolega Joe Biden se bosta v torek zvečer sestala prek video konference.

Kot so danes po navedbah STA potrdili iz Kremlja, bo po pričakovanjih v ospredju pozornosti Ukrajina, saj Zahod Rusiji očita, da krepi vojaško navzočnost ob meji s to državo in morda načrtuje napad nanjo.

Rusija po ocenah ameriških obveščevalcev pripravlja napad na Ukrajino na več frontah, v katerem naj bi sodelovalo okoli 175.000 vojakov.

Ameriški in ruski predsednik sta se prvič sestala junija v Ženevi, torkova video konferenca bo njuno drugo srečanje. Biden je včeraj časnikarjem v Washingtonu zatrdil, da pripravlja doslej »najcelovitejši in najpomembnejši nabor pobud«, ki bodo ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu zelo otežile morebitni napad na Ukrajino. V luči napovedanega video klica je še dejal, da pričakuje dolgo razpravo, obenem pa je zatrdil, da ne bo pristal na nikakršne rdeče niti oziroma meje, postavljene s strani Moskve.

Ameriški časnik Washington Post je medtem poročal, da Rusija po ocenah ameriških obveščevalcev pripravlja napad na Ukrajino na več frontah, v katerem naj bi sodelovalo do kar 175.000 vojakov in ki naj bi se začel že v začetku prihodnjega leta. Po navedbah uradnega Kijeva naj bi bilo ob meji že približno 100.000 ruskih vojakov, napad pa naj bi najverjetneje sledil konec januarja.

Nalaganje
Nazaj na vrh