Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vampi ...

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 28. 02. 2024 / 08:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.02.2024 / 08:43
Vampi ...
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Vampi ...

Vampi po tržaško

1 kg vampov

15 dag jušne zelenjave

15 dag prekajene slanine

10 dag čebule

6 dag drobtin

goveja jušna osnova ali voda

sol

poper

majaron

4 stroki česna

pol žlice sesekljanih peteršiljevih listov

Vampe popari in ostrgaj z nožem, dobro jih operi in namakaj nekaj ur v mrzli vodi; vodo večkrat menjaj. Nato vampe z jušno zelenjavo skuhaj do mehkega. Ohlajene zreži na rezance. Razgrej nakockano slanino in na njej prepraži sesekljano čebulo in drobtine. Ko porumenijo, dodaj vampe. Dobro jih premešaj, nekaj časa praži, zalij z jušno osnovo ali slanim kropom, če je treba, posoli in pokrite kuhaj pol ure. Biti morajo gosti. Preden jih streseš v skledo ali na ogret krožnik, jih popopraj, dodaj majaron, strt česen in peteršilj.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh