Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Varnostni pas varuje vas

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 04. 04. 2022 / 11:37
Oznake: Akcija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.04.2022 / 11:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Varnostni pas varuje vas
V prvih treh mesecih letos je policija po začasnih podatkih ugotovila že 12.460 primerov neuporabe varnostnega pasu. FOTO: Unsplash

Varnostni pas varuje vas

Začenja se nacionalna akcija Varnostni pas varuje vas, ki jo v sodelovanju s policijo organizira Agencija za varnost prometa. Trajala bo od danes pa vse do konca tedna.

Namenjena je opozarjanju na pomembnost pripetosti z varnostnim pasom, saj ta dokazano rešuje življenja, zavedanje voznikov o pomenu njegove dosledne uporabe pa je še vedno prenizko, opozarjajo na Agenciji za varnost prometa (AVP).

Stopnja uporabe varnostnega pasu v letu 2021 je pri umrlih voznikih osebnih avtomobilov znašala 56 odstotkov, kar je najmanj v zadnjem petletnem obdobju. Od 32 umrlih voznikov osebnih avtomobilov jih je 18 uporabljalo varnostni pas. Delež neuporabe varnostnega pasu je znašal kar 41 odstotkov, navaja STA.


Informativno gradivo

V času akcije bo AVP po vsej Sloveniji razdelila gradiva, s katerimi bodo voznike spomnili na pomen uporabe varnostnega pasu in odgovornost za varnost vseh potnikov v vozilu. V akciji sodeluje 75 občinskih svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Poleg tega bodo izvajali preventivne dogodke, v okviru sofinanciranja projektov nevladnih organizacij bodo podprli tudi njihove aktivnosti ter opozarjali voznike in potnike na nujnost uporabe varnostnih pasov z medijskimi aktivnostmi.

Projekt Pasavček

Dodatne aktivnosti bodo potekale tudi v okviru projekta Pasavček, v katerem letos sodeluje 1316 šolskih oddelkov in skupin, kar pomeni več kot 25.000 otrok.


Nalaganje
Nazaj na vrh