Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan: papež Frančišek je močno prehlajen

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 23. 02. 2023 / 12:26
Oznake: Cerkev, Papež, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.02.2023 / 15:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan: papež Frančišek je močno prehlajen
Med sinočnjim bogoslužjem v rimski baziliki sv. Sabine je moral papež Frančišek zaradi kašlja večkrat prekiniti svoj nagovor. FOTO: Vatican Media

Vatikan: papež Frančišek je močno prehlajen

Papež Frančišek je že med včerajšnjo splošno avdienco, še posebej pa med večernim bogoslužjem pepelnične srede, dajal vtis, da ni najboljšega zdravja.

Danes pa so iz Vatikana sporočili, da je sveti oče močno prehlajen. Med dopoldansko avdienco za duhovnike in menihe vzhodnih Cerkva ni prebral svojega nagovora, temveč je naročil, naj ga v pisni obliki izročijo udeležencem. »Ne morem ga prebrati, ker sem bolan, ujel me je hud prehlad, zaradi katerega težko govorim,« se je cerkveni voditelj opravičil svojim gostom.

Zdravstveno stanje papeža Frančiška je že nekaj časa precej spremenljivo, vendar za njegovo starost »običajno«.

Že med včerajšnjo splošno avdienco je bil papež videti bolan, med večerno mašo v rimski baziliki sv. Sabine pa je moral zaradi kašlja vedno znova prekiniti svoj nagovor. Iz Vatikana doslej niso sporočili, ali se bo urnik papeževih obveznosti zaradi slabega počutja v naslednjih dneh kakor koli spremenil, odpovedana pa je bila ena današnjih popoldanskih avdienc.

Zdravstveno stanje papeža Frančiška je že nekaj časa precej spremenljivo. Pred približno letom dni si je Frančišek poškodoval koleno. Od lanskega maja se zato večine srečanj udeležuje na invalidskem vozičku. Poleg tega je januarja iz Vatikana prišla vest, da se mu je znova pojavila črevesna bolezen, divertikuloza, zaradi katere je julija 2021 prestal operativni poseg. V nedavnem pogovoru za medije je Frančišek dejal: »Morda bom jutri umrl, vendar je vse pod nadzorom. Sem dobrega zdravja.« Njegovo zdravstveno stanje je za njegovo starost »običajno«.

Nalaganje
Nazaj na vrh