Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski časnikarji izvolili nove predstavnike

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 19. 01. 2022 / 10:54
Oznake: Cerkev, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.01.2022 / 11:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikanski časnikarji izvolili nove predstavnike
T.i. »vatikanisti« so dobili novo predstavništvo. FOTO: Pixabay

Vatikanski časnikarji izvolili nove predstavnike

Časnikarji z vsega sveta, akreditirani pri Svetem sedežu (AIGAV), so dobili novo predstavništvo.

Za predsednika združenja je bil po navedbah avstrijskega Kathpressa včeraj potrjen francoski časnikar, ki piše za La Croix, Loup Besmond de Senneville. Njegova namestnica je po novem dosedanja predsednica in ameriška dopisnica Cindy Wooden, ki poroča za Catholic News Service. »AIGAV Consiglio« je neposredni pogovorni partner tudi v stiku z vatikanskim Dikasterijem za komunikacije in tamkajšnjim tiskovnim predstavnikom Matteom Brunijem.

Vatikanisti so organizirani v pet jezikovnih skupin: italijansko, špansko, francosko, angleško in skupino za vse druge jezike.

 T.i. »vatikanisti« so organizirani v pet jezikovnih skupin: italijansko, špansko, francosko, angleško in skupino za vse druge jezike. Med novimi člani predstavništva AIGAV so še Gianni Cardinale (Avvenire), Manuela Tulli (ANSA), Rusinja Vera Šerbakova (TASS), nemška dopisnica CIC Anna Mertens, vodja združenja European Broadcasting Union Elena Pinardi, Anne Kurian s francoske agencije IMedia, Javier Martines Brocal, vodja televizijske poročevalne agencije Rome Reports in španska sodelavka radia Cope Eva Fernandez.

Nalaganje
Nazaj na vrh