Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski »zunanji minister« Gallagher na obisku v Srbiji

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 22. 11. 2021 / 15:00
Oznake: Cerkev, Svet, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.11.2021 / 15:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikanski »zunanji minister« Gallagher na obisku v Srbiji
Nadškof Gallagher je včeraj podelil škofovsko posvečenje novemu soupravitelju škofije Srem, Fabijanu Svalini FOTO: Nadškofija Beograd/IKA

Vatikanski »zunanji minister« Gallagher na obisku v Srbiji

Vatikanski »zunanji minister« nadškof Paul Richard Gallagher je ob koncu tedna začel uradni obisk v Srbiji.

Nocoj se bo srečal s srbskim pravoslavnim patriarhom Porfirijem, jutri pa je predvideno srečanje s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, predsednico tamkajšnje vlade Ano Brnabić in srbskim zunanjim ministrom Nikolo Selakovićem, poroča avstrijski Kathpress.

Nadškof Gallagher se je v soboto v Zrenjaninu srečal s srbskimi katoliškimi škofi.

Minulo soboto se je nadškof Gallagher v Zrenjaninu srečal s srbskimi katoliškimi škofi, včeraj pa je podelil škofovsko posvečenje novemu soupravitelju škofije Srem, Fabijanu Svalini. Na vprašanje krajevnih medijev o morebitnem obisku papeža Frančiška v Srbiji je Gallagher po navedbah italijanskega spletnega portala Il Sismografo odgovoril, da je to odvisno od ustreznega vabila svetemu očetu.

V diplomatskih krogih je namreč v navadi, da voditelj Katoliške cerkve obišče določeno državo, če prejme vabilo tako s strani vlade kot tudi domače Katoliške cerkve. »Papež vedno želi doprinesti nekaj pozitivnega v državo, ki jo obišče. Zato se morajo vsi družbeni dejavniki te države strinjati z njegovim obiskom, saj je le v tem primeru mogoče računati na pozitivne rezultate,« je na vprašanje srbskih medijev odgovoril nadškof Gallagher.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh