Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Veličastna zmaga Tadeja Pogačarja

Za vas piše:
T. M.
Objava: 18. 07. 2021 / 10:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.07.2021 / 20:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Veličastna zmaga Tadeja Pogačarja
Tadej Pogačar. FOTO: STA.

Veličastna zmaga Tadeja Pogačarja

Po lanskoletni dvojni slovenski zmagi – Tadeja Pogačarja na prvem in Primoža Rogliča na drugem mestu – je tudi letos Tour de France v slovenskih barvah.

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je bil nocoj v Parizu okronan kot zmagovalec dirke po Franciji. 

Dvaindvajsetletnik s Klanca pri Komendi je moral do dokončne potrditve druge zaporedne zmage na Touru še prikolesariti do cilja zadnje etape od Chatouja do Elizejskih poljan v francoski prestolnici, dolge 108,4 km. 

Najmlajši dvakratni zmagovalec 

Tadej Pogačar je na letošnjem Touru slavil tri etapne zmage, glavnino prednosti pred najbližjimi tekmeci pa je nabral že v Alpah v osmi in deveti etapi. Danes je uradno postal najmlajši dvakratni zmagovalec v zgodovini največje kolesarske dirke na svetu.

Ob lanskoletni Tadejevi zmagi sta za tednik Družina spregovorila tudi njegova stara starša, Anica in France Štebe, ki sta na vnuka neizmerno ponosna. FOTO: Vid Ponikvar, Sportida.

Na zmagovalnem odru je Pogačar – tako kot lani – poziral s tremi prepoznavnimi majicami: z rumeno za zmagovalca dirke, pikčasto za najboljšega hribolazca ter belo za najboljšega mladega kolesarja na Touru.

Zmagovalca dirke po Franciji je po prihodu v cilj pozdravil tudi slovenski minister za zunanje zadeve Anže Logar, ki je v Pariz odpotoval na povabilo francoskega ministra za Evropo in zunanje zadeve Jeana-Yvesa Le Driana.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh