Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Počitniški teden gibanja Vera in luč

Za vas piše:
Polona Puc
Objava: 17. 08. 2022 / 12:31
Oznake: Duhovnost, Škof, Vera
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.08.2022 / 12:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Počitniški teden gibanja Vera in luč
Člani gibanja Vera in luč so preživeli prijeten počitniški teden v Soči. FOTO: Polona Puc

Počitniški teden gibanja Vera in luč

Vera in luč temelji na prepričanju, da je vsaka oseba, tudi oseba z motnjo, poklicana, da v globini zaživi Jezusov nauk, da prejme zakramente in postane vir milosti in edinosti za Cerkev in svet. Je gibanje, ki nas opominja, da je vsak človek dragocen v Božjih očeh, saj je Jezus najbližje ubogim in majhnim.

Slovenski lučkarji smo 50-letnico ustanovitve mednarodnega gibanja Vera in luč praznovali lani septembra s slovesnostjo v slovenskem Lurdu, Brestanici, jeseni 2023 pa se pripravljamo na praznovanje 40-letnice slovenske Vere in luči. Že 38 let izhaja glasilo Lučka s prispevki in fotografijami o dogajanju v naših skupinah in na rednih mesečnih srečanjih.

FOTO: Polona Puc

Duhovno počitniški teden v Soči

Vsako poletje se lučkarji lahko udeležijo duhovno počitniških tednov v Kančevcih, na Pohorju, v Soči in Portorožu. Namen tednov je poglobljeno sobivanje, skozi osebne pogovore in dejavnosti tkanje prijateljskih vezi, izmenjava izkušenj, predvsem pa povezanost in duhovna rast vseh, lučk, staršev in prijateljev. Letošnja tema duhovno počitniških tednov je bila življenjska zgodba egiptovskega Jožefa, ki je na svoji poti prek trnja do zvezd ohranil dobro in čisto srce.

Karkoli ste storili enemu od teh mojih najmanjših bratov, ste meni storili. (Mt 25, 40)

Lučkarski duh v Soči je napolnjeval srca v tednu od 8. do 14. avgusta, udeležilo se ga je čez 40 lučkarjev iz različnih krajev Slovenije. Poleg dopoldanskih katehez, pogovorov v malih skupinah, ustvarjalnih delavnic, svete spovedi, romanja v Lepeno ter popoldanskih dejavnosti (lov na zaklad, obisk kmetije, spokorno umivanje nog, turnir družabnih iger), družabnih večerov (srčkov ples, krst novih soških lučkarjev, večerna adoracija, Soča ima talent, zaključna slavnostna večerja) je bilo središče vsakega dneva lučkarska sveta maša, polna petja, ploskanja, navdušenja, predvsem pa žive vere.

Srečanje z lučkarskim škofom Antonom Jamnikom

Posebej slovesna je bila sveta maša zadnji večer, ki jo je z g. Janezom Kržišnikom (skupaj zg. Lipuščkom duhovni asistent duhovno počitniškega tedna v Soči) daroval lučkarski škof Anton Jamnik. Razveselil nas je s svojim obiskom in opogumil z besedami, da smo lučkarji korajžni in veseli ljudje, ki v naše skupnosti prinašamo upanje in živo vero. Smo kot mladike, ki obrodijo obilen sad, če se oprimemo in črpamo iz trte z globokimi koreninami, Jezusa.

S svojo navzočnostjo jih je razveselil ljubljanski pomožni škof Jamnik. FOTO: Polona Puc

Lučkarji – oznanjevalci veselja

Vera in luč združuje lučke (osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju), njihove starše, duhovnike in prijatelje. Lučke s svojo iskrenostjo, pristnostjo, spontanostjo in srčnostjo svetijo na poti k dobremu in živi veri, ki prinaša resnično radost. Naj lučkarsko veselje napolnjuje naša srca vsak dan na vsakem koraku. Slavje vere, slavje luči!

Kupi v trgovini

Vera, upanje, ljubezen
Filozofija in esejistika
22,64€
Nalaganje
Nazaj na vrh