Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Veter v jadra naših duš

Za vas piše:
Bogdan Vidmar
Objava: 29. 03. 2023 / 08:37
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.03.2023 / 09:32
Veter v jadra naših duš
Bogdan Vidmar. FOTO: Tatjana Splichal

Veter v jadra naših duš

Poslanstvo medijev bi moralo biti širjenje resnice in ljubezni, opozarjanje na krivice. Žal prav sredstva družbenega obveščanja pogosto izvajajo manipulacijo in pranje možganov. Pogosto ne vemo, kaj je res in kaj prevara.

Če želimo biti svobodni, bi se morali odločno zoperstaviti spodbujanju družbenega sovraštva, vsiljevanju ideologij, kršenju verske svobode, razdvojenosti v nas samih, dvojnim merilom v družbi ... Lahko katoliški mediji pripomorejo h graditvi živih krščanskih občestev, ki se zavedajo svojega misijonskega poslanstva?

Mnogo družin našega časa doživlja težko krizo. Otroci so bili pridni, morda imajo celo univerzitetno izobrazbo, a so brez dela, ne morejo priti do stanovanja, se ne poročijo, so depresivni in brez upanja. Živi mrliči. »Lazar, pridi ven!« (prim. Jn 11,43) Biti »pridna Marta« in ne videti »čez«, »preko«, ne zadostuje. Smo tudi družbena bitja! Pridnost, delo in študij se lahko sprevržejo v beg od samega sebe. Beg in odtujitev samemu sebi ter drugim lahko postane tudi »molitev«, ki v resnici to ni. Se znamo o dogajanju v nas in med nami pogovarjati z Bogom in med seboj, se organizirati in skupaj iskati rešitve? Pristno občestvo je mogoče le tam, kjer se zav...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh