Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vilmos Svarc izpovedal večne redovne zaobljube

Za vas piše:
T. M.
Objava: 30. 08. 2021 / 14:59
Oznake: Cerkev, Duhovnik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.08.2021 / 15:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vilmos Svarc izpovedal večne redovne zaobljube
Vilmos Svarc. FOTO: Patricija Belak/Facebook Don Bosko Slovenija.

Vilmos Svarc izpovedal večne redovne zaobljube

V soboto, 28. avgusta, je salezijanec brat Vilmos Svarc na Rakovniku v Ljubljani izpovedal večne redovne zaobljube.

»Slovesno sveto mašo z izpovedjo zaobljub in praznovanje so sooblikovali mnogi: župnijski in mladinski pevski zbor iz Šentprimoža na Koroškem, ministranti župnije Rakovnik, animatorji SMC Celje, mladi salezijanci v formaciji, člani salezijanske družine in molivci ter Vilmosovi prijatelji. Seveda niso manjkali domači, sorodniki in znanci iz Mužlje v Vojvodini, njegovi kolegi in vzgojitelji iz Barcelone in Italije.« Tako so zapisali na spletni strani Don Bosko Slovenija. 

Nenazadnje gre Njemu, ki je začetek vsega in ki mu nikoli ne bo konec, največja zahvala – ljubemu Bogu. Za dar življenja, za milost poklica, da me dviga iz dneva v dan in mi razodeva svojo lepoto in veličastvo, ko sem med tistimi mladimi, od katerih po navadi vsi bežijo ali pa se jim polni predsodkov sploh ne približajo. (Vilmos Svarc)

Tvoja pot svetosti ... 

Inšpektor Marko Košnik je Vilmosa takole nagovoril: »Nisi oseba, ki bi stal križem rok, zato boš z zavihanimi rokavi kot salezijanec brat še bližje revnim, preprostim in mladim. Tvoj zakrament posvečevanja je vsakdanje delo. S tem si še bolj fizično blizu mladim, njihovim čutenjem in njihovemu ponašanju in duhovnemu iskanju. Ne dovoli, da med teboj in mladimi nastane prepad. Potem boš izgubil moč pričevanja in bo tvoje življenje jalovo. Konkretno delo, dejanja, številne male stvari, so tvoja pot svetosti, po kateri boš hodil ti skupaj z mladimi.«

Po sveti maši je sledila pogostitev v prostorih Majcnove hiše in program v cerkvi, kjer je Vilmos pokazal delček sposobnosti in znanj, ki jih je prejel na Skali, mladi salezijanci pa so pripravili »sprehod« skozi njegovo življenje.


Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh