Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vinska trta - od pečke do kozarca vina

Za vas piše:
Uredništvo
Objava: 23. 08. 2021 / 09:31
Oznake: Družba, Dogodek
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2021 / 09:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vinska trta - od pečke do kozarca vina
Detajl iz knjige Zbirka ampelografskih upodobitev Vinzenza in Conrada Kreuzerja FOTO: zajem zaslona

Vinska trta - od pečke do kozarca vina

V Glaserjevem salonu z galerijo v Malečniku bo v četrtek, 26. avgusta 2021 ob 19. uri, predaval Andrej Perko, mag. kmetijstva, mladi raziskovalec na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru.

Predavanje, ki ga prireja Župnija Sv. Petra pri Mariboru, bo zajemalo vsebine, s katerimi se Perko raziskovalno srečuje pri svojem delu na omenjeni fakulteti in ustanovi Institut für Rebenzüchtung Geilweilerhof v Nemčiji.

Večkrat se nam postavljajo vprašanja razvoja sort vinske trte od divje trte naprej, pa tudi, ali še obstajajo divje trte na območju Slovenije.

Med vsebinami predavanja tudi o pomenu ohranjanja starih vinogradov.

Obstoj avtohtonih sort vinske trte v Podravju, kaj lahko pričakujemo v prihodnje, priložnosti in pomen ohranjanja starih vinogradov s pestro sortno sestavo, uvajanje tolerantnih sort vinske trte v Trsni izbor Slovenije, kako poteka žlahtnjenje tolerantnih sort vinske trte ter cilji žlahtnjenja nekoč in danes bodo vsebina predavanja, ki mu bo sledila tudi degustacija vin.

Za udeležbo na predavanju so potrebna dokazila o izpolnjevanju pogojev PCT, obvezna je tudi uporaba zaščitnih mask. Del izkupička od prostovoljnih darov bo namenjen za obnovo prostorov oz. kleti Društva vinarjev Na zdravje v Malečniku.

Kupi v trgovini

Knjiga meseca novembra
Vino
Monografije
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh