Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Vojna me je spremenila«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 29. 04. 2024 / 07:45
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.04.2024 / 12:09
»Vojna me je spremenila«
Nadškof Pierbattista Pizzaballa je na cvetno nedeljo blagoslovil Jeruzalem z relikvijo sv. Križa. FOTO: AMMAR AWAD REUTERS

»Vojna me je spremenila«

Jeruzalemski patriarh kardinal Pizzaballa o posledicah, ki jih bližnjevzhodni spor pušča na prebivalcih, krščanskem odzivu, zahodni interpretaciji vojne in položaju kristjanov v Gazi.

Jeruzalemski patriarh kardinal Pierbattista Pizzaballa je za vatikanske medije spregovoril o vojni v Gazi, ki traja že več kot dvesto dni. Patriarh je prepričan, da je rešitev dveh držav neizogibna, kajti »edina druga možnost je nadaljevanje vojne«.

Izrazil je žalost zaradi dogajanja in razočaranje nad »dokončno podrtimi mostovi«, žal pa se od takrat ni veliko spremenilo: še vedno vlada velika negotovost glede izida bližnjevzhodne krize. Spremenil pa se je odnos ljudi do tragedije, ki se dogaja že pol leta: tako patriarh kot celotno občestvo, ki ga vodi, so našli nekakšen kompas, voljo, da ne obupajo, da prenesejo tragedijo, ki se nadaljuje in se odvija pred njihovimi očmi, včasih pa se neposredno dotakne tudi njih samih, je povedal.

Nič ne bo, kot je bilo

Kardinal Pizzaballa v Sveti deželi živi že 34 let in po vseh preizkušnjah, ki jim je bil doslej priča, je ta po njegovih besedah nedvomno najhujša. Med prebivalci vlada velika negotovost, kako dolgo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh