Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Voščila ob godu sv. Janeza Boska [VIDEO]

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 31. 01. 2022 / 09:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2023 / 13:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Voščila ob godu sv. Janeza Boska [VIDEO]
Poklicani smo, da tudi mi živimo po don Boskovem zgledu. FOTO: Wikipedija

Voščila ob godu sv. Janeza Boska [VIDEO]

Sveti Janez Bosko, ki goduje 31. januarja, je bil velik ljubitelj mladine in skrben vzgojitelj.

Papež Frančišek je v nedeljo, 30. januarja, po opoldanski molitvi in nagovoru z okna apostolske palače na Trgu sv. Petra posebej pozdravil člane salezijanske družine.

»Na predvečer praznika sv. Janeza Boska želim pozdraviti salezijance in salezijanke, ki v Cerkvi storijo toliko dobrega. Pomislimo na tega velikega svetnika, očeta in učitelja mladine. Ni se zaprl v zakristijo, ni se zaprl v svoje reči. Stopil je na ulico in iskal mlade s svojo tipično ustvarjalnostjo,« je v kratkem nagovoru dejal papež in povabil vse nas, da sledimo zgledu tega vélikega svetnika. 


Voščilo ob današnjem prazniku je izrekel tudi Marko Košnik, salezijanski inšpektor, ki se je oglasil izpred Don Boskovega centra Maribor in svetišča sv. Janeza Boska, ki je prvo svetišče v Sloveniji, posvečeno temu svetniku. 


»Za salezijansko družino je to dan veselja in praznovanja. Zakaj? Ker se Gospodu zahvaljujemo za dar sv. Janeza Boska. Lik Jezusa Dobrega pastirja ga je navduševal, da je vse svoje življenje, do zadnjega diha, živel in delal za odrešenje mladih. Ustanovil je salezijanski oratorij  – prostor veselja, prijateljstva, preproste vere in dejavne ljubezni. Dragi prijatelji, don Boskov zgled nas navdihuje tudi danes. Poklicani smo, da po don Boskovem zgledu tudi mi z vso gorečnostjo uresničujemo to karizmo ljubezni do mladih, ki je pot veselja, navdušenja, svetosti, ki vodi v nebesa,« je vsem zaželel salezijanski inšpektor. 


Nalaganje
Nazaj na vrh