Zapri
Iskanje

Vsak dan s teboj

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 05. 07. 2021 / 08:15
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.07.2021 / 00:13
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Vsak dan s teboj

Vsak dan s teboj
Janez Porenta je urednik Družinine spletne strani. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Drobcen korak za človečnost, majhen za slovenski medijski parket, velik za založniško in medijsko hišo Družina. Od danes, ko je Družinina spletna stran dobila svežo, lepšo podobo in (tudi mobilnim) uporabnikom ponudila prijaznejšo izkušnjo, tudi uradno utripamo dnevno.


In iz sramežljivega opazovalca družbenega dogajanja, ki je doslej vse prevečkrat pljuskalo mimo nas, postajamo spodoben, enakovreden igralec spletne medijske krajine, ki je morda res količinsko zasičena, svetovnonazorsko pa še nedorečena. In tu vanjo – na pragu 70. obletnice obstoja – vstopa spletna Družina.

Ne le ozaljšana navzven, tudi vsebinsko obogatena vam bo ponudila izbor najpomembnejših dnevnih novic iz Slovenije in sveta, iz družbe in Cerkve, iz župnij in občin – verodostojno, hitro, aktualno. Odzivala se bo spoštljivo, dialoško in v luči krščanskih vrednot, iskala zanimive zgodbe ljudi, duhovno bogatila in spodbujala, pomagala tudi s praktičnimi nasveti. Od težavnih tem se ne bo odmikala, ne bo pa jih pompozno napihovala in potencirala. Bralke in bralci si dnevno zaslužite tudi krepak odmerek dobrih novic – tega vodila se bomo dosledno držali.

Še naprej ostajamo glas drugje neslišanih, še naprej enakovredno poročamo tudi o Slovencih v zamejstvu in po svetu, še naprej podajamo roko tudi drugače mislečim ljudem dobre volje, še naprej bomo zavezani izključno resnici.

Veseli smo, da prenovljeni spletni Družini odlične vsebine ponuja tudi šele dobro porajajoča se video in avdio produkcija na čelu z ambiciozno oddajo Reflektor, ki nagovarja novo generacijo uporabnikov, ki jim doslej Družina morda ni bila intimna opcija. Veseli smo, da boste do vsebin na prenovljenem spletnem mestu – vključno z razširjeno ponudbo knjigarne in trgovine na spletu – lažje in enostavneje dostopali tudi na mobilnikih. In veseli smo, da je tudi spletna ekipa prenovo pričakala okrepljena, osvežena in pomlajena, zagnana in pripravljena na dnevne izzive.

A vsem spremembam navkljub se Družinin DNK ne spreminja. Še naprej ostajamo glas drugje neslišanih, še naprej enakovredno poročamo tudi o Slovencih v zamejstvu in po svetu, še naprej podajamo roko tudi drugače mislečim ljudem dobre volje, še naprej bomo zavezani izključno resnici. Odstiramo preteklost in gledamo v prihodnost. Še najprej vam, bralke in bralci, želimo biti blizu. Poročali bomo o dogodkih iz vaših župnij in vašega domačega kraja in vam pri tem ponudili tudi priložnost, da o njih spregovorite sami. Hvala za dosedanjo zvestobo in dobrodošli v naši veliki Družini. Vsak dan s teboj!

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh