Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vse je v Božjem objemu

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 24. 04. 2024 / 09:15
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2024 / 10:21
Vse je v Božjem objemu
Karlo Smodiš. FOTO: Vid Ponikvar / Sportida

Vse je v Božjem objemu

»Gospod naj te blagoslovi in te varuje. Gospod naj da sijati svoje obličje nad tabo in naj ti bo milostljiv. Gospod naj dvigne svoje obličje nadte in ti podeli mir.«

Besede Aronovega blagoslova so med najbolj znanimi v Svetem pismu in v sebi nosijo veliko upanje. V njih je preroški uvid Jezusovega blagoslova učencem po vstajenju, ko jim zaželi miru. Pomen Jezusovega velikonočnega daru učencem dandanes še kako razumemo. Na vojnih žariščih, po družinah, ustanovah, na delovnih mestih, v srcu in duši … je mogoče čutiti neizmerno hrepenenje po miru in blagoslovu.

Biblicistka s. Irene Nowell je iz proučevanja blagoslovov v Stari zavezi prišla do ugotovitve, da je blagoslov način udeležbe pri življenju Boga in da blagosloviti pomeni deliti si Božje življenje z drugimi stvarmi in z vsemi drugimi osebami.

Božje z blagoslovom prežema vse ustvarjeno. Vse je v Božjem objemu. Ni več umetne delitve na sakralno in profano, ki poraja sodobni sekularizem, ampak vse obstaja in se oplaja v Svetem Duhu.

Podobno kot za molitev velja: »Vedno molite in se ne naveličajte!«, lahko rečemo tudi za blagoslavljanje: »Vedno blagoslavljajte in se...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh