Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mateja Pevec Rozman: Vsi smo poklicani hoditi skupaj, a kako?

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 22. 03. 2023 / 08:39
Oznake: Družba, Dogodek, Odnosi
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.03.2023 / 19:52
Mateja Pevec Rozman: Vsi smo poklicani hoditi skupaj, a kako?
Dr. Mateja Pevec Rozman je profesorica na Teološki fakulteti. FOTO: Tatjana Splichal

Mateja Pevec Rozman: Vsi smo poklicani hoditi skupaj, a kako?

Ali so odgovor na zgornje vprašanje našli na mednarodni konferenci, ki je bila februarja v sklopu sinodalnega dogajanja v Vatikanu, smo se pogovarjali z udeleženko, teologinjo dr. Matejo Pevec Rozman.

V Vatikanu je bilo pod okriljem Dikasterija za laike, družino in življenje od 16. do 18. februarja srečanje predstavnikov posameznih krajevnih Cerkva z naslovom Pastirji in verni laiki poklicani, da hodijo skupaj. Mednarodne konference v Vatikanu se je udeležilo več kot 200 udeležencev z vsega sveta: škofje, duhovniki, verni laiki, predstavniki in sodelavci škofovskih konferenc, predstavniki različnih združenj in gibanj laikov ter predstavniki nekaterih sestrinskih Cerkva. Iz Slovenije sta se kot predstavnika Slovenske škofovske konference srečanja udeležila ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore in profesorica na Teološki fakulteti dr. Mateja Pevec Rozman.

Nam lahko za začetek podelite nekaj vtisov s konference. Bi izpostavili kaj izrednega na srečanju?

Ne morem mimo dveh izrednih dogodkov, ki bi ju izpostavila, in sicer večerni ogled Sikstinske kapele, v kateri nas je sprejela in nagovorila direktorica Vatikanskih muzejev Barbara Jatta, in nato slo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh