Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z akcijo »Več luči, več upanja« bi radi pomagali 500 otrokom v stiski

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 16. 12. 2022 / 12:32
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.12.2022 / 12:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Z akcijo »Več luči, več upanja« bi radi pomagali 500 otrokom v stiski
Predsednik Nadškofijske karitas Maribor Branko Maček. FOTO: arhiv NKM

Z akcijo »Več luči, več upanja« bi radi pomagali 500 otrokom v stiski

Nadškofijska karitas Maribor tudi letos, zdaj že tradicionalno, z adventno-božično akcijo »Več luči, več upanja« pomaga otrokom iz socialno šibkih družin.

Kot je na današnji novinarski konferenci poudaril predsednik Nadškofijske karitas Maribor Branko Maček, so lani z zbranimi sredstvi v znesku nad 15.400 evrov pomagali več kot 300 otrokom, letos si jih želijo doseči še več. »Lanski znesek je bil manjši kot leto prej, a smo kljub temu pomagali 324 otrokom iz 162 družin zlasti v delu, ko se je zaradi trenutnih razmer pojavil zaostanek pri plačilu šolske prehrane, oskrbnin v vrtcu in drugih stroškov šolanja,« je STA navedla Mačkove besede.

Program učne pomoči

»Z letošnjo akcijo in s pomočjo dobrotnikov upamo, da bomo lahko nadaljevali zagotavljanje pomoči predvsem tam, kjer se starši zaradi nenadnih težav – bolezni, razveze ali izgube dohodka – soočajo z veliko stisko zagotavljanja podpore otroku pri pridobivanju znanja. Želimo si, da bi zbrali dovolj sredstev za pomoč 500 otrokom,« je poudaril Branko Maček. Z delom zbranih sredstev so omogočili nadaljevanje izvajanja programa učne pomoči v okviru Mlade karitas (YoungCaritas) Maribor, letos 22 šolarjem in dijakom z učnimi težavami, ki so jim prostovoljci enkrat tedensko v pomoč.

V akciji Več luči, več upanja je možno sodelovati s poslanim sms-sporočilom na 1919 s ključno besedo DAR5, s čimer boste darovali 5 € za otroke v stiski.

Potrebe po pomoči naraščajo

Letos je Nadškofijska karitas Maribor s svojimi programi pomagala 1720 otrokom, zlasti pri plačilu šolske prehrane, šole v naravi, letovanj, šolskih potrebščin, učbenikov in delovnih zvezkov, pa tudi prek programa botrstvo, materinskega doma, ambulante in ljudske kuhinje, donirane hrane in učne pomoči, je poročala STA. Maček je izpostavil, da potrebe po pomoči naraščajo, letos so našteli 5 do 10 % novih prosilcev za pomoč, »med njimi tudi takšnih, ki na vrata Karitas spet potrkajo po več letih.«

Da ljudje v stiski niso sami

Obenem so v mreži Karitas v adventnem in predbožičnem prazničnem času razdelili 1400 paketkov za starejše in otroke. »Osnovni namen je bil obisk in srečanje, da v tem predprazničnem času ljudje v stiski niso ostali sami. Odzivi so bili zelo pozitivni, zato bomo s podobnimi aktivnostmi nadaljevali tudi v prihodnje,« še zagotavljajo v Nadškofijski karitas Maribor. V akciji Več luči, več upanja je možno sodelovati s poslanim sms-sporočilom na 1919 s ključno besedo DAR5, s čimer boste darovali 5 € za otroke v stiski.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh