Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z večstoletno tradicijo

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 13. 03. 2024 / 07:56
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.03.2024 / 10:04
Z večstoletno tradicijo
Novo mesto, umestitev dr. Janeza Grila za prošta stolnega kapitlja Novo mesto, čestitka škofa dr. Andreja Sajeta. FOTO: Jože Potrpin

Z večstoletno tradicijo

Slovesna umestitev novega novomeškega prošta dr. Janeza Grila.

V soboto, 9. marca, je v novomeški stolnici med slovesnim bogoslužjem škof Andrej Saje slovesno umestil za novega prošta stolnega kapitlja v Novem mestu prelata dr. Janeza Grila. Na predlog stolnih kanonikov ga je potrdil 19. januarja letos, mu namenil novo službo v vrsti mnogih odgovornih služb, ki jih je velikodušno opravljal kot duhovnik v novomeški škofiji in Cerkvi na Slovenskem. Z novo službo je dr. Gril stopil v dolgo vrsto odličnih novomeških proštov.

Ob škofu Sajetu in upokojenem škofu Andreju Glavanu, novomeških kanonikih in drugih duhovnikih so somaševali tudi kanoniki iz Ljubljane in Maribora, slovesnosti so se udeležili župan mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, poslanka v Državnem zboru dr. Vida Čadonič Špelič, sorodniki, prijatelji, drugi gosti in verniki iz celotne škofije. Prepeval je stolni pevski zbor, na orglah ga je spremljal Matej Burger.

Novomeški kapitelj ima dolgo, bogato in pisano zgodovino. Nastal je na pobudo skupine dolenjskih du...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh