Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za 70-letno petje na koru prejela nadškofovo priznanje

Za vas piše:
Anže Kuharič
Objava: 26. 07. 2023 / 13:25
Oznake: Cerkev, Maša
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2023 / 13:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Za 70-letno petje na koru prejela nadškofovo priznanje
Cirila Potrpin in duhovni pomočnik dr. Alojz Snoj z nadškofovim priznanjem v roki. FOTO: Zajem zaslona

Za 70-letno petje na koru prejela nadškofovo priznanje

V Župniji Dobovec nad Trbovljami smo minulo nedeljo slovesno obhajali Krištofovo nedeljo. Dodaten pridih pa je slovesnosti dalo nadškofovo priznanje Cirili Potrpin, ki že 70 let poje na koru.

Na Krištofovo nedeljo, 23. julija, smo se zbrali v župnijski cerkvi sv. Ane na Dobovcu nad Trbovljami. Naše orgle so zadonele, pevci pa smo zapeli v čast sv. Ani in Bogu.

Več kot 70 let prepevala na koru

Še posebej smo se pri tej slovesni sveti daritvi spomnili in se zahvalili Cirili Potrpin, ki je prejela priznanje ljubljanskega nadškofa in metropolita Stanislava Zoreta, in sicer za 70-letno pevsko udejstvovanje in služenje na dobovškem koru. Potrpinova je na dobovškem koru prepevala več kot 70 let, sedaj pa nam, pevcem na koru, pomaga peti iz klopi. Hvala gospe Cirili za vsa prepeta sveta bogoslužja in vse, kar je dobrega storila za cerkev na Dobovcu.

»Kdor poje, dvakrat moli«, bi lahko rekli za cerkvene pevce. FOTO: Zajem zaslona

Zbiranje denarja za nove orgle

Poteka pa tudi zbiranje sredstev za nakup novih orgle. V cerkvi od leta 1846 stojijo Zajčeve orgle, ki so bile na Dobovec prenešene od drugod. Zato jih moramo nujno zamenjati, da bomo lažje slovesneje spremljali bogoslužja. Ob tej priložnosti prosimo za pomoč pri zbiranju darov, ki jih lahko nakažete na transakcijski račun Župnije Dobovec.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh