Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za vzdušje naklonjenosti družinam v družbi

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 20. 09. 2023 / 07:51
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.09.2023 / 10:52
Za vzdušje naklonjenosti družinam v družbi
Janez Cigler Kralj na 5. Demografskem vrhu v Budimpešti. FOTO: Osebni arhiv

Za vzdušje naklonjenosti družinam v družbi

Slovenijo je tako kot predlani v Budimpešti zastopal nekdanji minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.

»Tokratni demografski vrh v Budimpešti je bil v znamenju gesla 'Družina je ključ do varnosti', seveda pa ga je zelo zaznamovala bližina vojne,« je s prizorišča sporočil slovenski predstavnik Janez Cigler Kralj, ki se je dogodka udeležil na povabilo madžarske predsednice Katalin Novak.

Cigler Kralj in Novakova sta ob robu dogajanja v pogovoru na štiri oči ocenila demografske razmere in trende v Sloveniji in na Madžarskem, gostiteljica pa je izrazila skrb, da v Evropi demografska zima postaja že kar ledena doba, pod njene besede so se podpisali tudi drugi udeleženci.

»Sam pa sem izpostavil, da je poleg ukrepov pomoči in podpore družinam zelo pomembno tudi vzdušje naklonjenosti družinam v družbi. Mladi potrebujejo varnost in stabilnost, dobre službe in dostopna stanovanja,« je poudaril nekdanji slovenski minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v tretji Janševi vladi.

Sodeloval je na panelu ministrov s kar štirih celin in na njem izpost...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh