Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začetek adventa ponekod v znamenju snega

Za vas piše:
M. M.
Objava: 03. 12. 2023 / 08:54
Oznake: Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.12.2023 / 09:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Začetek adventa ponekod v znamenju snega
Začetek adventa je ponekod belo obarvan. FOTO: Andrej Praznik

Začetek adventa ponekod v znamenju snega

Nekatere kraje po državi je pobelil sneg, s čimer je ob začetku adventa, ki bo letos trajal le dobre tri tedne, vsaj malo zadišalo po zimi. Na Kredarici je v zadnjih dveh dneh zapadlo skoraj meter in pol novega snega. V Ljubljani imajo štiri centimetre snega, v Mariboru pa so brez snežne odeje.

Na Agenciji RS za okolje (ARSO) pojasnjujejo, da nas je včeraj popoldne po pestrem vremenskem dogajanju prešla hladna vremenska fronta. Meja sneženja se je hitro spuščala in se v večjem delu države spustila do nižin.

Na Voglu 30, v Črnomlju 10, v Ljubljani 4 centimetri snega

Debelina snežne odeje na Kredarici tako znaša že 180 centimetrov. Kako pa je drugod po Sloveniji? Na Voglu imajo 30 centimetrov snega, v Kočevju ga je v zadnjih 24 urah zapadlo 11 centimetrov, v Postojni in Črnomlju po 10 centimetrov. V Ratečah imajo šest centimetrov snega, v Ljubljani štiri, v Celju en centimeter, v Mariboru pa so brez snega.

Napoved za ponedeljek

Danes čez dan bo povečini sončno. Burja na Primorskem bo postopno slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 8 °C. 

Jutri bo sprva precej jasno. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Dopoldne bo od zahoda oblačnost naraščala. V noči na torek bodo na zahodu občasne rahle padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -4, v alpskih dolinah ter nekaterih mraziščih okoli -12, ob morju okoli -2, najvišje dnevne od -1 do 2, na Primorskem okoli 7 °C.

V noči na sredo meja sneženja do nižin

V torek bo oblačno, dopoldne bodo občasne padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije, ki se bodo čez dan razširile proti vzhodu. Po nižinah bo sprva deževalo, v noči na sredo pa se bo meja sneženja v notranjosti spustila do nižin, napovedujejo meteorologi.

V sredo bo oblačno. V notranjosti bodo še rahle padavine, ki bodo postopno slabele in od zahoda ponehale. Na Primorskem bo zapihala burja.

Nalaganje
Nazaj na vrh