Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakaj sem sprejel katoliško vero

Za vas piše:
Dejan Breznik
Objava: 22. 07. 2022 / 00:55
Oznake: Cerkev, Duhovnost, Vera
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2022 / 01:20
Zakaj sem sprejel katoliško vero
FOTO: Tatjana Splichal

Zakaj sem sprejel katoliško vero

Šele kot zrela oseba sem po večletnem zatekanju v območje racionalnega, vzhodnjaškega in na trenutke tudi boemskega sredi goste teme zagledal drobno svetlo luč.

Mati Terezija je nekoč poudarila, da je smisel našega življenja zavedanje, da nas Bog ni postavil na ta svet zato, da bi bili uspešni, pač pa zato, da bi mu bili zvesti. Ne glede na to, karkoli že počnemo v svojem posvetnem življenju, naj gre torej za najbolj kompleksna ali pa najbolj enostavna, vsakdanja opravila, je naš glavni smisel, lahko bi rekli tudi naš »skupni imenovalec«, to, da smo iz dneva v dan zvesti Bogu in seveda hkrati tudi predani svojemu delu in nalogam, ki so pred nas postavljene iz dneva v dan ter da jih tudi izvršujemo po svojih najboljših močeh.

Maja letos sem kot odrasel prejel sveto birmo. V zadnjem času po prejemu zakramenta svete birme veliko premišljujem o pomembnosti in zavezanosti k temu temeljnemu življenjskemu poslanstvu.

Taval sem po poteh vzhoda

Moj prehod iz posvetnega življenja v katoliško vero je sicer predstavljal dolgotrajen in na trenutke tudi naporen proces, ki je potekal po bol...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh