Zapri
Iskanje

Kaitlin Bennett: iz ateistke v katoličanko [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 17. 12. 2021 / 08:53
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.12.2021 / 12:55
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Kaitlin Bennett: iz ateistke v katoličanko [VIDEO]

Kaitlin Bennett: iz ateistke v katoličanko [VIDEO]
Kaitlin Bennett se je spreobrnila v katoliško vero. FOTO: YouTube/zajem zaslona
Kaitlin Bennett, 26-aktivistka na družbenih omrežjih iz Združenih držav Amerike, ki skupaj s soprogom upravlja konservativno platformo »Liberty Hangout«, je pred kratkim objavila video posnetek, v katerem sporoča, da se je po desetih letih ateističnega življenja spreobrnila v katoliško vero.

S svetinjico okoli vratu in ob kipu Matere Božje Kaitlin pripoveduje svojo zanimivo zgodbo:

Večina ljudi o ateistih meni, da si svojo pot izberejo sami, ker ne želijo imeti slabe vesti zaradi svojega grešnega življenja. Pri njej se je zgodba razpletala drugače: stvarnosti pekla in hudiča se je zavedala od vsega začetka, vendar je pri dvanajstih letih raje nehala verjeti v vse to, ker jo je bilo preveč strah. Starši je o veri niso nikoli poučili in bala se je, kaj bi se lahko zgodilo, če bi bila obsojena na pekel. »Zato je bilo dejstvo, da sem bila ateistka, zame ena najhujših izkušenj v življenju,« priznava Bennettova. Najbolj od vsega se je bala lastne smrti. Ali bodo njen obstoj na koncu resnično zgolj razžrli črvi? Ali res nikoli več ne bo videla svoje družine?

Dejstvo, da sem bila ateistka, je bila zame ena najhujših izkušenj v življenju.

Vedno znova je v njej kljuvalo vprašanje: »Kaj pa, če se motim?« Kaitlin opozarja, da zagrizeni ateisti pogosto niso prepričani v nasprotje od tega, kar uči vera, temveč želijo le verjeti, da je njihovo stališče pravilno. Sama je razumela razliko med pojmoma dobrega in zla, vedno je recimo nasprotovala splavu. Manjkalo pa ji je znanje o Jezusovem darovanju za zveličanje vseh ljudi, o njegovi žrtvi za vse nas, o njegovem usmiljenju.

Na poti proti veri jo je usmerjalo zaupanje v moža, dejavnega katoličana. Ta je vztrajal, da se poročita tudi cerkveno in jo je vedno znova spraševal, ali bi želela iti z njim k sveti maši. Ko se je Kaitlin enkrat vendarle udeležila bogoslužja, se je v njej rodilo nešteto vprašanj, mož pa ji je na vsa odgovoril. Pozneje je izvedela, da je več let iskreno molil za milost njenega spreobrnjenja.

Kaitlinin mož je več let iskreno molil za milost njenega spreobrnjenja.

Odločilni preobrat se je zgodil, ko je hudo zbolela njuna mačja ljubljenka. »Molitev k sv. Frančišku Asiškem, zavetniku živali, je bilo edino, kar me je pomirilo,« pripoveduje Kaitlin. Seveda se je ves čas zavedala, da so na svetu tudi resnejši problemi od bolne mačke, toda prepričana je, da si je Bog pač izbral takšno pot, da se je dotaknil njenega srca. Redna molitev jo je privedla do poglabljanja na duhovnem področju in nazadnje do spreobrnjenja. 

Katoliška vera je bila edina, ki je imela odgovore na vsa njena vprašanja. Odločilno je bilo tudi, ko je spoznala, da je napuh oz. ponos eden izmed naglavnih grehov. »Ni naključje, da je življenjski slog [istospolno usmerjenih], pogosto zaznamovan z depresijo, samomorilnimi mislimi in nezvestobo, poimenovan po tem grehu [Pride Month LGBT skupnosti, parade ponosa in podobno].«

Družine bi morale vsak dan moliti skupaj in zagotavljati, da je Jezus v vsakem domu vedno na prvem mestu.

Bennettova na koncu iz izkušnje lastnega otroštva poda še nekaj nasvetov za krščansko vzgojo otrok: »Začne se tako, da bi morali kot družina vsak dan moliti skupaj in zagotoviti, da je Jezus v vsakem domu vedno na prvem mestu.« Otrok nikoli ne bi smeli prepuščati lastni domišljiji glede vprašanj smrti in večnega življenja, je prepričana spreobrnjena katoličanka.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh