Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakonski jubilanti na Brezjah

Za vas piše:
M. M.
Objava: 26. 07. 2021 / 05:34
Oznake: Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.07.2021 / 18:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zakonski jubilanti na Brezjah
K Mariji na Brezje so prišli po blagoslov številni zakonski pari. FOTO: Spletna stran Marija Pomagaj Brezje

Zakonski jubilanti na Brezjah

K Mariji Pomagaj na Brezje so na včerajšnjo nedeljo ob današnjem cerkvenem prazniku, godu sv. Joahima in sv. Ane, tradicionalno priromali zakonski jubilanti.

»Spoštovani romarji, dobrodošli pri Mariji Pomagaj na nedeljo, ki je zelo bogata. Praznujemo god sv. Jakoba, je Krištofova nedelja, god sv. Joahima in sv. Ane ter 1. svetovni dan starih staršev in ostarelih. Spomin na naše stare starše naj v nas prebudi hvaležnost, da so nam posredovali vero in nas naučili moliti. Naloga vas, starih staršev, je, da posredujete vero vnukom, da molite zanje. Prav posebej pozdravljam zakonce jubilante, ki praznujete obletnice poroke.« Tako je uvod v sveto mašo začel p. dr. Robert Bahčič, rektor bazilike Marije Pomagaj. 

Mašo je daroval direktor Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak. FOTO: Spletna stran Marija Pomagaj Brezje

Joahim in Ana, Jezusova stara starša

Trstenjak je v pridigi izpostavil tri vsebinska sporočila. Prvo je bilo vezano na evangelijski odlomek, v katerem je Jezus po svoji dobroti nahranil množico lačnih ljudi, drugo se je dotikalo prvega svetovnega dneva starih staršev in ostarelih in pri tem spomnil na današnja godovnika, svetega Joahima in sveto Ano, Jezusova stara starša.

S tem praznikom je papež Frančišek povezal dan, ko naj se kristjani s hvaležnostjo spomnimo naših babic in dedkov, pa tudi vseh drugih, ki so v jeseni življenja in so za nas prava zakladnica modrosti in izkušenj. Na vse vas, ki štejete že nekaj bogatih desetletij svojega življenja, papež naslavlja prošnjo, da varujete korenino, posredujete vero mladim in poskrbite za majhne. Bodite vztrajni v molitvi in kličite z njo na svoje otroke, vnuke, pravnuke in sploh na ves svet Božji blagoslov. (Franci Trstenjak)

FOTO: Spletna stran Marija Pomagaj Brezje

»Bog vam daj milosti«

Franci Trstenjak je zakonskim jubilantom čestital za njihove jubileje in dodal: »Bog vam daj milosti, s katerimi boste še naprej vdano, iskreno in navdušeno utrjevali skupno življenje, o katerem je zapisal blaženi Slomšek: »Oj srečen, srečen zakon svet, kdor hoče v njem prav živet!« Prepričan sem, da ste v letih zakonskega življenja spoznali in se prepričali, da uspeh zakona in družine ni v pridobljenem znanju, tudi ne v materialnem blagostanju, še manj v družbenem statusu, ampak samo v ljubezni.«

Na Brezje so prišle tudi družine z majhnimi otroki. FOTO: Spletna stran Marija Pomagaj Brezje

Dom naj bo kraj družinske sreče

Zakonskim jubilantom je zaželel naj vztrajajo in napredujejo v ljubezni in zvestobi, da bodo tako spolnjevali božjo voljo, »da bo vaš dom še naprej kraj družinske sreče in zadovoljstva, da bodo vaša vrata odprta vsem, ki si želijo vaše družbe in morebitno pomoč. Bog vam daj dočakati vsaj toliko let skupnega življenja, kot sta ga dočakala moja starša – 65 let poroke,« je ob koncu pridige dejal Franci Trstenjak.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh