Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaradi porasta okužb s koronavirusom v bolnišnicah omejujejo obiske

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 19. 07. 2022 / 15:27
Oznake: Covid, Ukrepi, Zdravje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.07.2022 / 16:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zaradi porasta okužb s koronavirusom v bolnišnicah omejujejo obiske
V večini bolnišnic je ponovno obvezna uporaba zaščitnih mask. FOTO: Pixabay

Zaradi porasta okužb s koronavirusom v bolnišnicah omejujejo obiske

Zaradi hitrega naraščanja števila okužb v nekaterih bolnišnicah omejujejo obiske, drugje so jih omejili na eno zdravo osebo v določenem časovnem intervalu, ali jih omogočajo po predhodnem dogovoru. V večini bolnišnic je ob tem zopet obvezna uporaba zaščitnih mask.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor zaradi trenutnega poteka epidemije covida-19 obiski od ponedeljka do nadaljnjega niso dovoljeni, izjemoma jih lahko dovolijo po predhodnem dogovoru s predstojnikom oddelka, so sporočili iz mariborske bolnišnice. Uporaba maske je v njihovih prostorih obvezna za vse, pri tem pa naročene bolnike s povišano temperaturo oziroma z znaki okužb dihal prosijo, da v prostore ne vstopajo, pač pa pred tem pokličejo v ambulanto, kjer so naročeni in upoštevajo njihova navodila.

FOTO: Unsplash

Podobno velja tudi v Splošni bolnišnici (SB) Celje. Omejitev ne velja za kritično bolne, umirajoče bolnike. Prav tako omejitev ne velja za hospitalizirane otroke in očete novorojenčkov, so pojasnili. 

V UKC Ljubljana zaenkrat ne načrtujejo uvedbe popolne prepovedi obiskov

V UKC Ljubljana, kjer so 7. julija ponovno uvedli obvezno nošenje zaščitnih mask, so za STA pojasnili, da popolna prepoved obiskov za zdaj ni predvidena, lahko pa se pojavi prepoved obiskov na posameznih oddelkih. V veljavi pa ostajajo omejitve, ki so v veljavi že od začetka leta - obisk hospitaliziranega bolnika je možen po tednu dni bolnišnične oskrbe, dovoljen je obisk kritično bolnih posameznikov, obiski pa so sicer izjemoma dovoljeni tudi po presoji zdravnika.

V ponedeljek potrdili 2764 okužb z novim koronavirusom

V ponedeljek so v Sloveniji ob 940 PCR-testih in 8380 hitrih antigenskih testih potrdili 2764 okužb z novim koronavirusom, kar je največ po 4. aprilu. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v ponedeljek zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 84 bolnikov, na intenzivnih pa devet. Umrl je en bolnik s potrjeno koronavirusno okužbo. 

Skupno je bilo v ponedeljek hospitaliziranih 307 bolnikov s potrjeno okužbo, kar je sedem več kot dan prej. Na intenzivnih oddelkih je bilo v ponedeljek s potrjeno okužbo skupno 18 bolnikov. Po oceni NIJZ je v Sloveniji trenutno 20.267 aktivnih primerov okužb, kar je 998 več kot dan prej.


Nalaganje
Nazaj na vrh