Zapri
Iskanje

Zasidrani v Bogu

Za vas piše:
Boštjan Debevec
Objava: 07. 05. 2022 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.05.2022 / 08:42
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Zasidrani v Bogu

Zasidrani v Bogu
Boštjan Debevec. FOTO: Vid Ponikvar
Drage bralke, cenjeni bralci, izšla je jubilejna Družina ob 70-letnici izhajanja. 7. maja 1952 je namreč na Goriškem izšla prva številka časopisa, katerega idejni vodja je bil dr. Mihael Toroš.

Iz malega semena je zrasla rastlina, ki je ob skrbnih vrtnarjih preživela zmrzali in neurja bolj ali manj trde roke takratne oblasti. Družina je bila trdna opora slovenskim katoličanom in lakmusov papir svoboščin na poti demokratizacije, ki se ni končala z osamosvojitvijo. 

Pozebe in viharji se danes kažejo drugače, mogoče manj očitno, toda nič manj usodno. Cilj je isti: izkoreniniti vero in zavest, da ima življenje smisel, da je prav vsak človek ustvarjen po Božji podobi in da je zato vsako življenje sveto in človeku v polnosti nedoumljivo.

Družina je in bo kljubovala tudi tem viharjem ne toliko v opiranju na našo človeško modrost, ampak predvsem z zaupanjem, da je v občestvu Cerkve z nami Kristus.

Zato se v tej jubilejni številki želimo najprej zahvaliti Bogu za vsa pretekla desetletja, za vse sodelavce in za vse generacije naročnikov in bralcev.

Tokratno rubriko Aktualno začenjamo s pogledom naprej, kakšne izzive pred nas postavlja današnji čas, nadaljujemo z anketo o mestu Družine v slovenski družbi, prebrali pa boste lahko tudi nekaj prigod in spominov, ki so nam jih zaupali nekdanji sodelavci.

Kot odgovorni urednik bi se na tem mestu rad zahvalil vsem, ki so tednik z ljubeznijo ustvarjali in oblikovali v preteklih desetletjih, ter tistim, ki ga tako ali drugače sooblikujete še danes. 

Predvsem pa hvala vam, dragi bralci in zvesti naročniki, ki omogočate, da se beseda evangelija pretaka po Sloveniji, v zamejstvu in po svetu.

Ta osrednji katoliški medij Cerkve na Slovenskem tke vez edinosti in plete mrežo, v kateri bomo povezani tudi v prihodnje. Ob tem si želimo, da bi se razvejano drevo, ki je zraslo iz drobnega semena, razraščalo še naprej.

Bog živi Družino še mnoga desetletja!


Prispevek je bil najprej objavljen v tedniku Družina (18/2022). 

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh