Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zdravstveni delavci so praznovali god sv. Kozme in Damjana

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 03. 10. 2023 / 17:47
Oznake: God, Maša, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.10.2023 / 19:55
Zdravstveni delavci so praznovali god sv. Kozme in Damjana
Celje, župnijska cerkev sv. Jožefa, združenje slovenskih katoliških zdravnikov, god sv. Kozme in Damjana. FOTO: Jože Potrpin

Zdravstveni delavci so praznovali god sv. Kozme in Damjana

Ob godu sv. Kozme in Damjana, v torek, 26. septembra, so se zdravniki in drugo zdravstveno osebje pri Sv. Jožefu v Celju zahvalili za vse dobro in lepo v svojem poklicu ter prosili za bolnike in vse, ki skrbijo zanje.

Tradicionalno srečanje je pripravilo Združenje slovenskih katoliških zdravnikov. Po molitvi rožnega venca je mašo ob somaševanju bolniških duhovnikov, Mira Šlibarja in Vlada Bizanta ter predstojnika celjske skupnosti lazaristov Mateja Užmaha daroval upokojeni škof dr. Stanislav Lipovšek. Glasbeno in pevsko jo je spremljal za orglami baritonist Primož Krt. V uvodu je navzoče nagovoril član Združenja dr. Žiga Jan, na slavnostni akademiji po maši pa predsednik dr. Dolinar. Dr. Jan je podelil dolgoletnemu članu, zvestemu duhovnemu pastirju in spremljevalcu Šlibarju v zahvalo posebno plaketo, le-ta pa je imel iz svoje osebne in pastoralne izkušnje še krajše pričevanje. 

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh