Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Želim pričati o življenju in ljubezni

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 12. 10. 2022 / 06:22
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.10.2022 / 10:45
Želim pričati o življenju in ljubezni
Zvonko Horvat Žnidaršič. FOTO: Tatjana Splichal

Želim pričati o življenju in ljubezni

Zvonko Horvat Žnidaršič, strokovni vodja programa Skupnost Srečanje, ki deluje v okviru Zavoda Pelikan – Karitas, je dobil znak strokovne odličnosti, ki ga podeljuje Socialna zbornica Slovenije.

Zvonko Horvat Žnidaršič je z uspešno izpeljanimi postopki za strokovno verifikacijo programa, s stalnim izobraževanjem zaposlenih v programih za pomoč odvisnikom ter njihovim sorodnikom odločilno prispeval k polni uveljavitvi metod in oblik dela terapevtske skupnosti ter terapevtske komune.

Kako je prišel v Skupnost Srečanje? Na prvi pogled bi mnogi rekli, da je šlo zgolj za naključje ali splet okoliščin, pove. »Sam pa sem prepričan, da se nič ne zgodi slučajno.« Po zaključku študija (teologije in socialnega dela) je zelo hitro dobil priložnost za delo pri Karitas. Ravno takrat se je seznanil s skupino mladih, ki je razmišljala o drugačnem delu z odvisniki, ki je bilo v domeni psihiatričnih ustanov in ustanov za prestajanje kazni. Ta drugačnost se je pozneje pokazala kot komuna oziroma kot Skupnost Srečanje. Pojasni, da je ravno v tistem času takratni župnik Franc Prelc imel že stike z don Pierinom Gelminijem in njegovo Comunita Incontro (Skupnost Srečanje). Povabil ga je,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh