Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prostovoljka Anica Sečnik: Prav je, da si vzamemo čas za človeka

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 22. 11. 2023 / 08:11
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2023 / 07:22
Prostovoljka Anica Sečnik: Prav je, da si vzamemo čas za človeka
Anica Sečnik. FOTO: Tatjana Splichal

Prostovoljka Anica Sečnik: Prav je, da si vzamemo čas za človeka

"Bog v našem življenju naredi veliko čudežev, le opaziti jih je treba," pravi Anica Sečnik, nekdanja učiteljica zdravstvene nege, ki med drugim vodi tečaje domače nege.

Otroški živžav, ki ga je bilo mogoče slišati pri telefonskem pogovoru z Anico Sečnik, ni bil živžav njenih šestih otrok, ampak so bili okrog nje že njeni vnuki. Kot pravi, z možem rada popazita na naraščaj svojih otrok. Tudi sicer je Anica zelo dejavna na različnih področjih. Med drugim že 20 let za prostovoljce Karitas in župljane vodi 20-urne tečaje domače nege. Kot višja medicinska sestra – učiteljica zdravstvene nege je z veseljem opravljala svoj poklic tudi kot učiteljica zdravstvenih predmetov na Srednji zdravstveni šoli Ljubljana. V tednu Karitas smo se v pogovoru dotaknili tudi vprašanj o vrednosti, veselju, smislu in bogastvu življenja v vseh starostnih obdobjih.

Ali bi se lahko strinjali z mislijo svetih očetov, ki pravijo, da je naše življenje podobno oglatemu kamnu, ki ga, če se prepustimo, življenje lahko kakor reka preoblikuje v lepo zaobljeno in nežno gladko obliko?

Brušenje je potrebno. Preizkušnje, ki so nam v življenju poslane, imajo svoj name...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh