Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zimzeleni flamingo

Objava: 11. 01. 2023 / 10:03
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.01.2023 / 10:04
Zimzeleni flamingo
FOTO: B. U. J.

Zimzeleni flamingo

Ko bomo pospravili novoletno okrasje, bo naše stanovanje kar naenkrat videti pusto in prazno, zato bo vsaka nova lončnica prinesla v naš prostor svežino.

Cvetovi velikocvetnega flaminga (Anthurium andrenum) me že od nekdaj navdušujejo. Eksotični cvetovi so cenjeni v šopkih, dajejo pridih razkošja in sodijo med najbolj obstojne pri rezanem cvetju. Zdaj, ko to nezahtevno rastlino lahko vzgajamo doma kot sobno lončnico, je postala ena najbolj priljubljenih rastlin za gojenje v zaprtih prostorih. Mogoče tudi zaradi simpatičnega sporočila, ki simbolizira srečo in gostoljubje.

Veliki sijoči listi so lepa zelena kulisa srčasto oblikovanim cvetovom, ki jih najdemo v široki paleti barv. Cvetovi se na lončnici obdržijo več mesecev in ob primernih pogojih vsako leto cvetijo.

Ker je njegova domovina tropsko območje Ekvadorja in Kolumbije, bo flamingo lepo uspeval v ogrevanih stanovanjih, kjer se temperatura giblje v območju od 15 do 28 stopinj. Ne postavljamo ga v bližino ogrevalnih teles, ker je tam pogosto zrak suh. Zelo bo hvaležen občasnega rosenja. Preden ga zalijemo, vedno s prstom preverimo substrat, ali je to sploh po...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh