Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Živela je apostolat vedrine in veselja

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 24. 05. 2022 / 23:49
Oznake: Duhovnost, Svetniki
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.05.2022 / 09:36
Živela je apostolat vedrine in veselja
Uršula Ledóchowska. FOTO: splet

Živela je apostolat vedrine in veselja

Sveta Uršula Ledóchowska, redovna ustanoviteljica »Vedno se srečujte z drugimi z nasmehom ljubezni in prijazno besedo na ustnicah. Veselite se, če ste lahko v službi drugih, tudi če to za vas pomeni delo in težave. Vedno živite v sožitju z vsakomur. Ne godrnjajte. Glejte na svojega bližnjega kot na boljšega od sebe. Živite, kot je živel Jezus, za srečo drugih. Svetost ne zahteva ničesar velikega, kar presega zmožnosti človeka. Sloni na Božji ljubezni in vsako preprosto dejanje se lahko spremeni v dejanje ljubezni.«

Ime: Njeno krstno ime je bilo Julija Marija. Julija je ženska oblika imena Julij, ki pa je latinsko rodovno ime Julius v pomenu »Jupitrov, božji«.

Redovno ime: Marija Uršula Jezusova.

Rojena: 17. aprila 1865.

Kraj rojstva: Mestece Loosdorf blizu Melka v Avstriji.

Umrla: 29. maja 1939.

Kraj smrti: Rim v Italiji.

Družina: Rodila se je v stari grofovski plemiški rodbini poljskega rodu s številnimi pomembnimi osebnostmi v zgodovini Cerkve. Oče Anton Halka je bil dvakrat poročen; v drugem zakonu z Jožefino Salis-Zizers sta imela sedem otrok. Starši so bili zelo pobožni, skoraj vsak dan so bili pri maši, v družini se je redno molilo. Čast oltarja je dosegla tudi njena starejša sestra Marija Terezija.      

Otroštvo: Bila je ž...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh