Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Živeti »tja v en dan«

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 18. 01. 2022 / 19:00
Oznake: Duhovnost, Molitev, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.01.2022 / 14:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Živeti »tja v en dan«
Naj se moje življenje razcveti. FOTO: Pexels

Živeti »tja v en dan«

Včasih se znajdemo v slepi ulici, kjer nas prevzemajo brezvoljnost, dolgočasnost, pomanjkanje ustvarjalnosti in navdušenja nad življenjem.

V takih dneh nam je lahko v pomoč naslednja duhovna misel, ki jo je zapisal nemški benediktinski menih in avtor številnih knjig Anselm Grün

Včasih je moje življenje brez barve in okusa. Vse je tako pusto in dolgočasno. Jezus, o sebi si rekel: »Jaz sem prava vinska trta in vi mladike.«

Če tvoje besede vzamem resno, to zame pomeni: s teboj sem povezan/a, kakor mladika s trto. Ljubezen, ki te preveva, se pretaka tudi skozme. Dihanje, ki ga občutim, ni samo navaden zrak: v njem se pretaka tvoja ljubezen. Le-ta mi daje nov, prijeten okus. Okus ljubezni. 

Toda pogosto mi vsa vera vate ne pomaga. Kljub njej sem izgubljen/a, ne čutim se povezan/a s teboj, moje življenje je brezplodno. 

Ti pa si obljubil: »Kdor ostane v meni in jaz v njem, ta rodi obilo sadu, kajti brez mene ne morete storiti ničesar« (Jn 15,5). 

Prosim te, naj se moje življenje razcveti, naj prinaša sadove, da se bodo mnogi tega veselili. Preprosto ne bi rad/a živel/a tja v en dan, nekoristno in brezplodno. 

Zaupam v to, da bo moje življenje postalo rodovitno. Blagoslovi me za to, Jezus, moj brat in moj Bog!


Kupi v trgovini

Očetovsko srce Boga
Duhovna rast
12,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh