Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Živeti vero je lepo: 40 let gibanja Pot in 57 let tednov duhovnosti v Stržišču

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 31. 05. 2023 / 08:05
Oznake: Duhovnost, Mladi, Vera
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 03.06.2023 / 07:25
Živeti vero je lepo: 40 let gibanja Pot in 57 let tednov duhovnosti v Stržišču
Teden duhovnosti v Stržišču. FOTO: Arhiv gibanja Pot

Živeti vero je lepo: 40 let gibanja Pot in 57 let tednov duhovnosti v Stržišču

Ste že kdaj slišali mlade, ki so prihajali s poletnih tednov duhovnosti v Stržišču, z navdušenjem pripovedovati o svojih doživetjih? Se vam je ob tem postavilo vprašanje, kaj se dogaja v Stržišču, da se srečujejo z navdušenjem že šesto desetletje? Morda celo razmišljate, da bi se letos udeležili katerega od poletnih tednov?

V pogovoru s Tomažem Kodričem, koordinatorjem gibanja Pot, z udeleženci in animatorji odkrivamo bogastvo poletnih srečanj in se z njimi zahvaljujemo za prehojeno pot.

Prva srečanja na železniški postaji

Začetek tednov duhovnosti v Stržišču sega v leto 1965 in so odgovor na iskanje Vinka Kobala, kako se približati mladim po drugem vatikanskem koncilu. »Prva srečanja mladinske skupine niso bila v župnišču, ampak na železniški postaji v Novi Gorici, kjer je lahko zbiral dijake, ko so čakali na vlak,« opiše začetke Tomaž Kodrič, koordinator gibanja Pot. »Srečanja so bila sprejeta in dobro obiskana, pa jih je »Udba« odkrila in so se morali seliti v Kostanjevico v samostan. Vinko je v skrbi za svoje ovce prihajal, čeprav je bil župnik v Ročinju in Desklah, vsak teden na srečanja za mlade. Kot odgovor na njihovo potrebo, da naredijo nekaj več, ne samo tedenska srečanja, so se začeli tedni duhovnosti. Nekaj časa so se selili iz kraja v kraj. Začeli so...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh